TEATRUL PRICHINDEL, LA FESTIVALUL EUROMARIONETE ARAD

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL Alba Iulia a fost selecționat să participe în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a EUROMARIONETE, Festivalul Internațional al Teatrului de Animație – FITA – Arad, organizat de Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad și Trupa de Marionete Arad în perioada 16 – 20 mai 2017. Teatrul nostru va participa cu spectacolul POVESTEA LUI MUCK CEL MIC, regia Todor Valov (Bulgaria) care se va juca în data de 16 mai 2017, având în programul festivalului 2 reprezentații la orele 09.30 și 11.00 la Sala Trupa Marionete din Arad.

Festivalul EUROMARIONETE 2017 deschide porțile unui maraton teatral recomandat tuturor vârstelor, desfășurat pe durata a 5 zile. La acest eveniment artistic au fost selecționate 12 teatre din România și 6 din Europa (Anglia, Germania, Grecia, Italia, Portugalia, Ungaria).

 

„Teatrul Clasic „Ioan Slavici” și Trupa de Marionete Arad vă invită să descoperiți măiestria, ingeniozitatea și creativitatea artiștilor păpușari și să vă lăsați fascinați de magia acestei forme de exprimare teatrală, care are în centrul preocupărilor ei păpușa… surprinzătoare și poetică!„

“Povestea lui Muck cel Mic” este o poveste moralizatoare a modului în care aspectul exterior al omului nu se potrivește întotdeauna cu conținutul, cu sufletul și calitățile sale, precum gândirea, inteligența, bunătatea, compasiunea, corectitudinea… Trebuie să reamintim că noblețea naturii umane și puritatea spirituală a omului sunt virtuți care trebuie respectate nu numai în timpul romantismului european, al cărui reprezentant este Wilhelm Hauff. Aceste valori umane sunt veșnice. Totuși, în timpul nostru, ele au devenit vagi, fiind mereu supuse agresiunii și cruzimii, fapt dezumanizant pentru societate. De aceea, credem că subiectul este binevenit și necesar pentru atenția publicului, mai ales pus în scenă prin intermediul teatrului de păpuși, spațiu ludic și cu evidente funcții educative.

                                                            Todor Valov, regizor

Echipa spectacolului este formată din: distribuția: Piekny Ghiciuc, Mădălin Costea, Irina Melnic, Ramona Mincu Benchea, Teodora Popa, Viorica Boda, Rareș Bogdan Porca; regizor tehnic: Elena Madaras; lumini: Ovidiu Tămășan, Călin Popa; sunet: Florin Andrea; tehnician scenă:  Răzvan Laszlo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.