Sute de tineri basarabeni vin să-și cunoască țara. Alba Iulia, Cealaltă Capitală, îi așteaptă!!!

După București și Timișoara, mari grupuri de basarabeni vor ajunge la Cluj și la Iași. 250 de participanți la programul „Cunoaște-ți Țara” care vor vizita pentru prima dată Clujul vor fi întâmpinați joi chiar de primarul orașului, Emil Boc, la ora 13:00, la Casino Centrul de Cultură Urbană din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Alți 250 de basarabeni vor ajunge la Iași vineri, unde oficialitățile municipiului le vor adresa un mesaj de bun venit la ora 11:30, în Sala Mare a Primăriei Iași.

Programul național <<Cunoaște-ți Țara>> înlesnește accesul basarabenilor la realitățile din România. Vizitele prin marile orașe ale țării le vor permite acestora să își formeze propriile păreri despre standardele de viață din partea aceasta de Prut, despre atracțiile turistice, despre obiectivele istorice, despre viața cotidiană a celor pe care îi întâlnesc și îi întâmpină. Ne bucură faptul că basarabenii își doresc să ajungă la Iași, pe urmele lui Mihai Eminescu, ne bucură că vor să viziteze Clujul, al doilea centru universitar din țară”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

 

Miercuri, 20 iulie, 50 de basarabeni care s-au aflat pentru prima oară în Banat, au participat la hramul Mănăstirii „Izvorul lui Minor” de la Românești, ctitorită de Miron Cristea, primul patriarh al României. Grupul a fost condus din Timișoara la așezământul religios chiar de Înaltpresfinția Sa Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. La intrarea în mănăstire, înainte de a trece podul peste Bega, mitropolitul a propus celor prezenți să îsi imagineze pentru câteva clipe că au înainte Prutul si i-a îndemnat să îl treacă. Dupa ce basarabenii au ajuns dincolo de pod, Mitropolitul a întrebat: A fost greu?”. A adăugat apoi: Ce aşteptați?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.