Statutul Personalului Feroviar, în linie dreaptă pentru aprobare în Plenul Senatului din Parlamentul României

 
 Miercuri, 20 septembrie 2016, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului României a adoptat Proiectul de Lege privind Statutul personalului feroviar. Anterior, proiectul a trecut și de Comisia pentru transporturi și energie a Senatului României care s-a reunit în acest sens la data de 6 septembrie 2016.
Statutul personalului feroviar va reprezenta o strategie privind resursele umane din unitățile feroviare din România, fiind absolut necesar în contextul aprobării recente a Master Planului General de Transport de către Guvernul României.
Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, s-a implicat în ultimii doi ani, în promovarea unui proiect legislativ pentru reglementarea relațiilor de muncă, a drepturilor și obligațiiilor între angajații și angajatorii din sistemul de transport feroviar, precum și în raport cu alte comunități profesionale.
Campania CSN MERIDIAN de promovare a Proiectului de Lege privind statutul personalului feroviar a fost solicitată de Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, prin președintele acestei organizații, dl. Maxim Rodrigo Gabriel.
Prin eforturile conjugate ale organizațiilor sindicale feroviare și ale unor parlamentari, am reușit să redăm astăzi speranța lucrătorilor feroviari.
Această realizare nu ar fi fost posibilă fără implicarea și sprijinul constant al dlui. senator Haralambie Vochițoiu, al dlui. senator Mihai – Viorel Fifor, al dlui. senator Frățean Petru-Alexandru, Președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială din Senatul României, precum și al domnilor senatori membri ai comisiilor permanente ale Senatului, în cadrul cărora a fost în lucru Proiectul de Lege privind statutul personalului feroviar.
Cu deosebit respect,
Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.