Stagiunea de vară a trupei Skepsis se încheie duminică cu Tatăl-Fantomă!

Programul de spectacole în aer liber din cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2016 se apropie de final. Duminică, 21.08.2016, ora 19.00, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis vă invită la spectacolul Tatăl-Fantomă – un spectacol în genul Comedia dell Arte, un gen de teatru dezvoltat în perioada Renaşterii italiene care s-a raspîndit rapid în Europa în secolele XVI – XVIII, marcând totodată renaşterea teatrului ca artă. Spectacolul este caracterizat prin jocul plin de fantezie şi imaginatie, ritmul alert, aspectele interactive şi personajele tipologizate, caricaturale prin care se satirizau clasele si categoriile sociale ale vremii.

Pantalone, bătrânul lacom şi zgârcit, vrea să-şi mărite fata, pe Isabella, cu un alt negustor avut, la fel de bătrân ca şi el. Isabella este însă îndrăgostită de Lelio, eternul amorez. Ajutaţi de Arlechino, servitorul vesel şi bun la toate, cei doi vor încerca să lupte pentru a desface o afacere ca şi făcută. Rămâne de văzut dacă vor reuşi sau nu…

Vă invităm aşadar să petreceţi o seară cu Skepsis în grădina lui Pantalone, în lumea Comediei dell Arte, cel mai bun loc în care putem sărbători finalul seriei de spectacole de vară din acest an.

Spectacolul este prezentat în cadrul programului de spectacole în aer liber inclus în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole atractive.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Mai multe informaţii despre proiectele şi activităţile cu Skepsis pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.