“SPUNE POVESTEA LOCULUI TĂU” – Concurs de istorie locală pentru liceeni

Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, alături de Asociația Studențească PhiloHistorRiSs organizează în data de 13-14 mai 2016 la Facultatea de Istorie și Filosofie, în Cluj-Napoca, Concursul „Spune povestea locului tău”, dedicat liceenilor din județele: Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare.

Concursul „Spune povestea locului tău” își propune diseminarea subiectelor ce aparțin disciplinei istoriei si istoriei locale, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor.

OBIECTIVELE CONCURSULUI:

  • Promovarea disciplinei istoriei si a istoriei locale, precum şi a posibilităţilor de studiu şi de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor;
  • Familiarizarea liceenilor cu metodologia ştiinţifică, cu desfăşurarea unei sesiuni de comunicări, cu prezentarea şi discutarea lucrărilor;
  • Promovarea Facultăţii de Istorie şi Filosofie în rândul liceenilor şi familiarizarea elevilor cu viaţa studenţească;

ACTIVITĂȚILE CONCURSULUI:

  • Trimiterea unei lucrări scrise pe o temă de istorie locală până în data de 24 Aprilie 2016, la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com , cu subiect Concurs pentru liceeni și menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană). Mai multe detalii, precum şi regulamentul concursului pot fi găsite la adresa http://asphilohistoriss.wordpress.com.
  • Susținerea orală a lucrării (pe echipe de câte maximum două persoane sau individual).Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru 2 zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activități instructive şi recreative: workshop „Ce înseamnă să fiiistoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.