Specialistii ISU Alba au verificat 11 cluburi si discoteci

În perioada 21-31 ianuarie 2017, specialiştii Inspectoratului pentru  Situaţii de Urgenţă „UNIREA” al județului Alba, alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au derulat controale inopinate şi verificări la obiectivele în care se desfăşoară activităţi cu afluenţă de persoane.

Astfel, în perioada supusă atenţiei, au fost executate 11 controale la operatori economici din categoria cluburi şi discoteci, fiind aplicate 13 amenzi şi 33 avertismente, în cuantum de 24.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

În baza planului aprobat, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă menţine ca prioritare misiunile orientate spre siguranţa cetăţeanului şi asigurarea protecţiei comunităţilor.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalaţiilor electrice, funcţionarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 11 acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.