Skepsis de week-end. Un nou spectacol în aer liber, duminică seara

Programul de spectacole în aer liber desfăşurat de Asociaţia Grupul Skepsis a fost deosebit de apreciat de public până acum. Sute de albaiulieni şi turiştii gustat din plin fiecare reprezentaţie. Duminică, 31.07.2016, ora 20.30, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, compania de teatru Skepsis vă invită la premiera spectacolului În largul mării, după Slawomir Mrozek – un spectacol de teatru absurd, cu caracter satiric şi accente comice.

O situaţie limită determină personajele să ia decizii care treptat conduc la dezvăluirea adevăratului lor caracter. Sub presiune, conflictele se înteţesc, argumentele tind să devină pe cât de ilogice pe atât de convingătoare şi în final chiar şi ideile nobile – sacrificiu, altruism, datorie – sunt distorsionate şi pervertite de către oamenii pentru care scopul scuză întotdeauna mijloacele. Să nu uităm că spectacolul stă sub semnul absurdului, însă asta înseamnă că absurdul formei subliniază claritatea şi consistenţa ideii! Va reuşi raţiunea să îmblânzească instinctul?… Aparenta lipsă de coerenţă a replicilor şi ridicolul argumentelor provoacă un umor negru şi nu fac decât să dezvăluie superficialitatea fiinţei umane şi fragilitatea ei.

Spectacolul este prezentat în cadrul programului de spectacole în aer liber inclus în proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016. Acest proiect este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la dezvoltarea vieţii socioculturale a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment. Stagiunea cu Skepsis include spectacole de sală dar şi un program de vară în care se prezentă publicului, gratuit, în aer liber, o serie de spectacole atractive.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Mai multe informaţii despre proiectele şi activităţile cu Skepsis pot fi găsite pe pagina de facebook dedicată grupului: https://www.facebook.com/skepsis2002/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.