“Si Sebeșul a făcut Unirea!”, o nouă sesiune de conferințe. Comunicat

Distinsi colegi si prieteni,
 
Despartamantul ASTRA “Vasile Moga” Sebes, in colaborare cu Primaria si Consiliul Municipiului Sebes, Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebes, Asociatia G. I. S. A. S. Sebes, Asociatia Evelyne Sebes, are deosebita placere de a va invita sa ne fiti alaturi la cea de-a doua editie a ciclului de conferinte “Si Sebesul a facut Unirea!”, prin conferinta domnului profesor doctor Razvan-Mihai Neagu, intitulata “Preoti din comitatul Turda-Aries la Marea Unire”. Evenimentul se va desfasura in Sala “Gheorghe Maniu” a Centrului Cultural “Lucian Blaga” Sebes, joi, 22 februarie 2018, incepand cu orele 17:00.
In cadrul acestei manifestari vor fi prezentate si cele mai recente volume semnate Razvan-Mihai Neagu: Episcopi si episcopii in estul Ungariei medievale: tipologii episcopale in diecezele de Transilvania, Oradea si Cenad in Evul Mediu (2015) si Formarea intelectualitatii din Turda. Studenti din Turda la marile universitati europene: 1377-1918 (2016).
Pe parcursul anului centenar, in cadrul ciclului de conferinte “Si Sebesul a facut Unirea!”, la Sebes vor conferentia o serie de personalitati ale mediului academic si cultural romanesc, urmand ca textele comunicate sa fie reunite in paginile unui supliment al anuarului “Astra Sabesiensis”.
Va asteptam cu mult drag!
 
Cu alese sentimente de prietenie si pretuire!
Mihai-Octavian Groza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.