,,SF, Fantasy & Horror Club Alba” – un nou proiect la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Marți, 12 martie 2019, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba va avea loc prima întâlnire a „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează persoanelor cu vârsta de peste 10 ani, îndrăgostiți de acest gen și se va desfășura sub forma unor ateliere conduse de un coordonator în persoana scriitorului Lucian Dragoș Bogdan. Propunerea de a aduna la un loc iubitori ai genului, fie că vorbim de creatori, de cititori sau de „pasionați de film sau jocuri de gen, ori persoane care vor să-și imagineze cum va arăta viitorul”, îi aparține managerului bibliotecii, domnul Silvan Stâncel.

Întâlnirile de club se vor desfășura având la bază o temă stabilită de comun acord de către membrii acestuia, iar pentru această primă întâlnire tema propusă este ,,Cum va arăta viitorul?”. „SF, Fantasy & Horror Club Alba” le va da prilejul celor prezenți să discute pe tema dată, să creeze pagini de literatură sau benzi desenate, să discute despre cărțile, filmele și jocurile de gen care le-au stârnit interesul și multe altele. În această atmosferă prietenoasă, în compania cărților de gen, iubitorii de SF, Fantasy și Horror își pot prezenta propriile creații și pot primi un feedback chiar de la colegii lor. Clubul se va încheia cu stabilirea temei pentru luna aprilie.

Proiectul face parte din programul 1. USERS/1.2 Ateliere educative și are ca scop inițierea unui club de sprijinire și promovare a genului Sf, Fantasy și Horror. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și este deschis tuturor tinerilor din comunitate care vor să-și petreacă timpul alături de alți pasionați de Sf, Fantasy și Horror.

Lucian Dragoș Bogdan, coordonator invitat al „SF, Fantasy & Horror Club Alba” al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba Iulia. Încă de mic a fost pasionat de desen şi la şase ani a realizat prima bandă desenată. În 1987 a scris povestirea Triunghiul Bermudelor, pe care a trimis-o la concursul de proză SF organizat de „Almanahul copiilor”. La finalul anului 1988 și-a creat o revistă proprie, „Galacticus, care conţinea povestiri, benzi desenate şi articole ştiinţifice. Revista a ajuns până la numărul 24. La finalul verii anului 1990 a scris  o povestire, Experimentul, care în 1991, împreună cu Triunghiului Bermudelor şi încă alte două povestiri aveau să intre în topurile concursului Best din cadrul emisiunii „Start spre extraordinar” a postului de radio România Tineret. În 1991 a publicat Triunghiul Bermudelor în nr. 17 al ziarului local „Alba Forum”. Între 1992 şi 2000 a publicat sporadic povestiri în revistele „Luceafărul”, „Anticipaţia” şi „Discobolul”, apoi, din anul 2002, a trecut în mediul virtual. O serie de povestiri i-au apărut în limba română pe site-urile Sfera Online, Imagikon, Avangarda, Lumi Virtuale, sau în traducere pe Phantazm (Danemarca), Cosmic Cafe şi Muse Apprentice Guild (SUA). În 2004 a publicat un prim volum de povestiri SFFH, urmat la scurt timp de un al doilea şi de un roman. Din anul 2013 scrie cu regularitate în reviste online şi tipărite, antologii, almanahuri şi volume colective. Anual publică câteva cărţi – singur, sau în colaborare cu diverși autori (în special cu Teodora Matei) – lărgindu-și repertoriul de la SF către genurile poliţist şi de dragoste. Iubitorii genului sunt așteptați cu drag să participe la acest nou proiect al bibliotecii județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.