Sedință de lucru dedicată modului de aplicare a politicilor sociale

Consiliul Județean Alba a organizat, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Alba (DSP), o ședință de lucru dedicată analizării modului de aplicare a politicilor sociale în domeniul protecției copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități, precum și a altor persoane, grupuri sau comunități aflate în nevoie socială.

La întâlnire au participat peste 60 de persoane, atât asistenți sociali de la primăriile din județ cât și reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor ce activează în acest domeniu de activitate. Temele abordate au vizat atât prezentarea și promovarea serviciilor sociale și comunitare, cât și abordări tehnice privind activitatea curentă a asistenților sociali ce funcționează la nivelul primăriilor din comune, orașe și municipii, cu accent pe realizarea și punerea în practică a planului anual de acţiune privind dezvoltarea serviciilor sociale.

În cadrul întâlnirii s-au accentuat și aspectele legate de prevenția cancerului, în special prin măsuri de vaccinare și depistare precoce.

Domeniul abordat este unul foarte comlex și este necesară o acțiune comună a tuturor instituțiilor și organizațiilor implicate în acest sector, pentru a ajuta familiile sau persoanele aflate în dificultate. În județ, la nivelul primăriilor, se întâlnesc diverse situații și noi, Consiliul Județean, acționăm tocmai în sensul creării unui cadru comun de acțiune, care să ușureze intervenția și să maximizeze rezultatele.” – a subliniat domnul Dumitru FULEA, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, prezent la această întâlnire de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.