Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia. Proiect educativ multilateral Erasmus+ în Ungaria

 

În perioada 06-10 dec. 2018 un grup de trei cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia a participat la a treia mobilitate internațională (precedentele au fost in Turcia-Istanbul în aprilie 2018 și Lanciano-Italia în octombrie 2018 ) în cadrul Proiectului Erasmus+ “SCHOOLS OF SUCCESS” („Școli de succes”) la Școala Gimnazială Weores Sandor din orașul Gyomro-Ungaria, localitate situată la 20 km sud-est de Budapesta.

La această întâlnire au participat reprezentanţi ai celor patru ţări implicate în parteneriat: Ungaria-ţara gazdă,Turcia,Italia şi România.

Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu a fost reprezentată de prof. Maierescu Mariana -director adjunct, prof.Belașcu Anca (coordonator de proiect) și prof. Vinceller Alexe.

Toate activităţile desfăşurate pe parcursul celor 5 zile din cadrul întâlnirii s-au derulat conform programului propus de către echipa gazdă.

La Școala Gimnazială Weores Sandor din Gyomro directorul unităţii a prezentat şcoala într-o zi obişnuită de program, expoziţia de lucrări realizate de elevii şcolii , cadrele didactice vizitatoare au relaţionat cu copiii și profesorii schimbând diverese impresii și exemple de bune practici.

Programul stabilit de către gazde a continuat cu o conferinţă la care au participat cca 50 de cadre didactice, oficiali locali, părinți și elevi deopotrivă, fiind o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural.

Activitatea a inclus schimburi de materiale, discutii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a pregătit o prezentare PPT destinată prezentării localității și școlii de proveniență.

S-a evaluat de asemenea stadiul realizării proiectului – dedicat prevenirii abandonului școlar- a activităţilor derulate în perioada octombrie 2017- decembrie 2018 precum şi propunerile pentru produsele finale care trebuie realizate.

S-a vizitat oraşul Gyomro şi s-a făcut un tur auto al capitalei ungare-Budapesta, oraș de certă rezonanță istorică și culturală.

De comun acord s-a convenit ca următoarea întâlnire transnațională să aibă loc în Istanbul-Turcia în aprilie 2019.

Prof.Anca Belașcu- Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu Alba Iulia-coordonator de proiect

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.