Școala Primară Căpud participantă la proiectului național „Let`s Be ECO!”

În perioada ianuarie-martie 2017 Școala Primară Căpud, structură a Liceului Teoretic Teiuș a derulat o serie de activități educative în cadrul proiectului național „Let`s Be ECO!”

Toți elevii școlii au participat la realizarea obiectivelor propuse de proiect, manifestând creativitate și originalitate. Complexitatea lucrărilor elevilor a fost apreciată de cadrele didactice coordonatoare. Produsele finale au variat de la machete realizate din materiale reciclabile, tablouri, desene, colaje, până la adevărate creații vestimentare concepute din hârtie creponată.

Cadrele didactice care au coordonat proiectul la nivelul unității de învățământ sunt prof. inv. primar Florea Alexandrina și inst. Miheț Loredana, învățătoarele celor două clase simultane ale școlii.

Proiectul “Let’s Be ECO!”, organizat de echipa “Let`s Do It, România!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu, este dedicat școlilor din mediul rural din toată țara și urmărește ca elevii să înțeleagă importanța protejării mediului înconjurător și a conservării resurselor. De asemenea, “Let’s Be ECO!” promovează conceptul de economie circulară, care susține dezvoltarea sustenabilă și diminuarea risipei prin consumul rațional de resurse.

„Prin implicarea elevilor în proiectul “Let’s Be ECO!” s-a dorit promovarea principiilor de mediu recunoscute la nivel internaţional și stimularea culturii participative, a cetăţeniei active prin implicarea în proiect a elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, partenerilor în manieră voluntară prin consumul rațional al resurselor naturale și prin reutilizarea materiilor prime provenite din surse reutilizabile” ne-a declarat directorul Liceului Teoretic Teiuș, prof. Marius Cosmin PINTEA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.