SC APA C.T.T.A. SA : 22 Martie – Ziua Mondiala a Apei

Urmare a unui parteneriat pe care l-am incheiat cu Drectia de Sanatate Publica Alba, in acest an am sarbatorit aceasta zi speciala pentru noi, Ziua Mondiala a Apei, printr-un simpozion, impreuna cu reprezentanti ai mai multor institutii, ca prima manifestare in cadrul unui proiect „Apa , izvor de sanatate”, obiectivele acestuia fiind o campanie de informare-educare prin care sa atragem atentia asupra utilizarii responsabile a apei potabile, protejand rezervele de apa dulce prin actiuni de ecologizarea cursurilor de apa.

”Acest simpozion reprezintă prima manifestare realizată împreună cu DSP Alba, ca parteneri principali. Urmează o serie de alte manifestări legate de această temă prin care vrem să conștientizăm lumea că apa într-adevăr trebuie să fie consumată rațional, dar trebuie să fie curată, nu numai cea pe care o bem, ci și apa din râuri. Ținta, aceasta este: să conștientizăm lumea să nu mai arunce tot felul de mizerii în râuri și pe marginea lor. Am văzut, pe toate lacurile de acumulare, covoare de pet-uri, de mizerii, iar astfel tratarea ei e mai scumpă și se face mai încet. Sigur, calitatea care ajunge la robinet trebuie să fie aceeași”, a spus Ștefan Bardan, directorul general al SC APA CTTA SA ALBA.

”Simpozionul ”Apa, izvor de sănătate” este realizat în parteneriat cu APA CTTA și alte instituții, cu prilejul Zilei Mondiale a Apei. Aș vrea să mulțumesc colegilor din DSP Alba, cât și celorlalte instituții partenere, pentru implicarea și seriozitatea de care au dat dovadă. Este un proiect ambițios, care acum începe, și care poate să transforme și să refacă ceea ce este apa, un izvor de sănătate. Proiectul se va derula pe mai multe componente, între care educare-informare, acțiuni de ecologizare și control. Vrem să aducem un plus valoare și să îmbunătățim acele lucruri care pot fi îmbunătățite prin prisma atribuțiilor și responsabilităților pe care le avem”, a spus Alexandru Sinea.

”V-aș sugera să ne gândim pe viitor la o strategie care să ducă la o sănătate publică așa cum ne dorim, la un județ verde, iar totul să fie curat. O să ne propunem o strategie în care cel mai important lucru să fie mediul înconjurător”, a spus Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba.

”Este important să reducem consumul de apă și să păstrăm calitatea ei, iar acest lucru se poate face numai cu responsabilizarea tuturor factorilor implicați. La nivel mondial, cerința de apă va crește continuu, aspect care va conduce la mari provocări în toate regiunile lumii. Depunem eforturi permanente de a oferi cetățenilor o apă cât mai curată. În același timp consider că fiecare om din lumea întreagă e pe deplin dator mediului înconjurător pentru a-l păstra curat. Apa într-adevăr înseamnă viață, iar lipsa ei ne poate aduce grave prejudicii”, a spus prefectul judetului Dănuț Hălălai.

În cadrul simpozionului, dr. Ileana Văcaru, medic primar igienă, șef compartiment evaluare factori de risc din mediu,in cadrul DSP Alba, a prezentat un raport privind monitorizarea apei, precizând că este pentru prima dată când, de Ziua Mondială a Apei, s-a organizat o manifestare care aduce sub aceeași cupolă mai multe instituții. Au mai fost prezenti reprezentanti ai Inspectoratului scolar, ai Garzii de Mediu, Apele Romane, Agentia pentru Protectia Mediului cat si reprezentanti ai UAT-urilor.

O mentiune speciala d-nei director executiv DSP Alba Dreghici Daniela, initiatoarea proiectului, careia ii multumim pentru felul in care s-a implicat in realizarea acestui proiect, in care noi credem mult si suntem siguri ca vom avea si rezultatele pe care ni le-am propus, asigurand-o de tot suportul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.