Sărbători liniștite. Jandarmii au dat doar 19 amenzi!

Jandarmeria Alba nu s-a confruntat cu evenimente deosebite în perioada Sărbătorilor de Paşti şi pe timpul Zilei Internaţionale a Muncii. Aproximativ 250 de jandarmi au participat la asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pe întreg cuprinsul judeţului Alba, iar în urma misiunilor executate, au fost constatate 19 sancţiuni contravenţionale şi au fost întocmite două procese verbale de constatare a unor fapte susceptibile de a fi infracţiuni.

În general, locuitorii judeţului Alba au sărbătorit Paştele şi 1 Mai cu respectarea legislaţiei incidente în domeniul organizării petrecerilor publice sau private. Echipajele de jandarmerie nu au fost solicitate să intervină pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare ci doar pentru stingerea unor mici incidente izbucnite, de regulă, pe fondul consumului excesiv de alcool. În această perioadă, 19 persoane au fost sancţionate contravenţional, majoritatea pentru provocarea unor conflicte familiale sau a unor scandaluri în locuri publice. În urma intervenţiei jandarmilor pentru aplanarea acestor incidente au fost aplicate 7 avertismente scrise şi 12 amenzi contravenţionale în valoare totală de 4200 lei.

Totodată, în două cazuri au fost întocmite procese verbale de constatare a unor fapte penale care, la fel ca şi în cazul contravenţiilor, au avut la bază consumul excesiv de alcool, pliat pe neînţelegeri mai vechi. Pentru exemplificare, vă prezentăm un caz petrecut sâmbătă, 30 aprilie, în Alba Iulia: în jurul orei 14.00 un bărbat a apelat 112 şi a solicitat ajutor deoarece fusese bătut de un cunoscut. Imediat a intervenit un echipaj de jandarmerie şi a constatat că victima prezenta mai multe urme de lovituri la nivelul capului, apărute, conform acesteia, în urma loviturilor pe care un amic i le aplicase cu pumnii, picioarele şi cu un bici. Autorul a fost repede depistat, acesta recunoscându-şi fapta şi punând-o pe seama tulburării resimţite în momentul în care fiul minor a venit acasă şi i-a spus că a fost lovit cu palma peste faţă de un bărbat. Drept urmare, în loc să solicite intervenţia forţelor de ordine, l-a căutat pe vinovat, iar când l-a găsit l-a “ pedepsit” pentru că i-a bătut copilul. Un echipaj de la ambulanţă i-a acordat rănitului îngrijiri medicale de specialitate, iar jandarmii au întocmit un proces verbal de constatare a celor întâmplate care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.