Sărbătoarea mierii 2016 va fi în costume populare

Cel mai mare târg apicol din România ajuns la ediţia a IX-a îi aşteaptă pe pasionaţii de apicultură dar şi pe vizitatori la Blaj la sfărşitul acestei săptămâni, în 19-20 martie.

Noutatea acestui an este dată de iniţiativa organizatorilor de a promova portul popular tradiţional. Astfel toţi apicultorii care sâmbătă 19 martie în intervalul orar 10-12 vor fi îmbrăcaţi în costum popular reprezentativ pentru regiunea istorică din care provin vor primi câte un bon valoric pentru utilaje şi unelte agricole.

Toate doamnele şi domnişoarele vizitatoare ale târgului care de asemenea vor fi îmbracate în costum popular vor primi din partea organizatorilor câte un şorţ de bucătărie.

Nici cei mici nu au fost uitati, în dimineaţa zilei de duminică, 20 martie, copii în port tradiţional vor fi recompensaţi cu cărţi de colorat, creioane, baloane colorate şi miere.

Apicultorii cei mai dibaci vor fi provocaţi să iţi demonstreze iscusinţa în cadrul concursului  “ Apicultorul meseriaş”, în cadrul căruia cel care asamblează un stup în cel mai scurt timp poate pleca cu el acasă.

După succesul de anul trecut, din program nu va lipsi componenta show-ului culinar anul acesta bucătarii oferind gospodinelor şansa de a lua notiţe cu privire la modul de preparare a reţetelor care au în compoziţie miere sau a produselor tradiţionale locale.

La fel ca în ultimii doi ani « Sărbătorea Mierii » 2016 va avea loc în Piaţa 1848 din dorinţa administraţiei publice locale de a reînvia o mai veche tradiţie locală de a organiza evenimentele comunităţii în această zonă istorică.

Pentru buna organizare a acestui eveniment la care se estimează o participare de aproximativ 6.000 de persoane în cele două zile, Primăria municipiului Blaj ,Poliţia municipiului Blaj şi Jandarmeria Română , au hotărât restricţionarea traficului rutier în Piaţa 1848, str. Astra, str. Timotei Cipariu , str. Pentru Pavel Aron şi str. Mitropolit Vancea începând de vineri 18 martie 2014 – ora 16.00 până duminică 20 martie ora 16.00.

Programul manifestării cuprinde urmatoarele momente :

Sambata, 19 Martie 2016

1000 Deschiderea Oficiala a targului

Scena în aer liber, Piața 1848 Blaj

 

1000 – 1200  Inscriere concurs “Traditia in apicultura”

Promovam apicultura romaneasca prin portul popular. Intre orele 10-12 la standul Apis toti apicultorii imbracati in costum popular se pot inscrie pentru premii in valoare de 50 de lei.

Standul Apis

 

1030 Conferinte pentru apicultori

Programul National Apicol 2014-2016 Prezentare Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol. Strategia Veterina privind controlul oficial in domeniul apiculturii.

Sala de conferințe a primăriei Municipiului Blaj

 

1200 Concursul “Apicultorul Meserias”

Cel mai rapid apicultor la montarea unui stup.

Standul Apis

 

1300 Spectacol pe tema mierii

Dansul Apicultorului, sustinut de majoretele de la Scoala Toma Cocisiu Blaj si un grup de majorete adusi speciali pentru Sarbatoarea Mierii de firma Lyson din Polonia.

Scena în aer liber, Piața 1848 Blaj

 

1400 Tombola albinutelor

Tombolă cu premii în produse apicole oferite de Apidava pentru vizitatorii aflați la târg.

Scena în aer liber

  

1830 Concert Live pentru tineret

Arpi & Zip Band, Lidia Buble. In deschidere Ravy si formatia R-Born din Blaj.

Scena în aer liber

Duminica, 20 Martie 2016

1000 Târg cu vânzare

Produse apicole, apiterapeutice, ecologice și traditionale. Echipamente si utilaje apicole.

Piata 1848

1200 Spectacol pentru copii

 Scena în aer liber

 

15 martie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.