Șahiștii albaiulieni în mijlocul românilor din Serbia

Șahiștii albaiulieni au participat în acest weekend la  un turneu de șah pe echipe la Rîtişor cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Clubului de Șah Unirea Rîtişor.
Clasamentul final al competiției, care s-a desfasurat pe parcursul a 7 runde sistem elvețian a fost următorul : 1.Alba Iulia (Marius Ceteraș, Adrian Sechereş, Dorin Şerdean, Radu Cormoş, Ovidiu Crăciun ) 2. Rîtişor 3.Plandişte
Au participat 16 echipe din Serbia, foarte multe fiind din localități cu o comunitate românească foarte mare, Ungaria, care a fost reprezentată de o echipă a Asociației Sahistilor Romani din Ungaria înființată anul trecut la Gyula, și România.
Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței Sale Gheorghe Dinu, Consulul General al României la Vîrşeț, acesta fiind și un pasionat jucător de șah.
În paralel s-a desfasurat un turneu de șah rapid pentru juniori câștigat de albaiulianul George Ileană. Alți doi juniori albaiulieni, Radu Țâmpea și George Pleşa, au obținut locul 1 la categoriile lor de vârstă,  sub 12, respectiv sub 10 ani.
Gazdele au făcut o primire emoționantă participanților, renumita fanfară a românilor din Rîtişor interpretând circa o oră melodii românești. De remarcat că în acest sat situat în vecinătatea orașului Vîrşeț, circa 20% dintre membrii comunității românești, majoritară în localitate, cântă sau au cântat în fanfară, iar circa 30-40% dintre românii din Rîtişor sunt membrii ai clubului de șah Unirea Rîtişor, un club care începând cu anul 2003 are o colaborare foarte bună cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.