S-a încheiat sezonul I’Velo. Biciletele intră în ”hibernare” până la primăvară.

I’Velo, un proiect al Asociatiei Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunta finalizarea sezonului 2016 in centrul din Alba Iulia, incepand cu data de 31 octombrie. Multumirile merg catre toti alba iulienii care au ales bicicletele I’Velo ca mijloc de transport sau de recreere si au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, dar si catre autoritatile, partenerii si sponsorii care au sprijinit proiectul.

In cele aproape 200 de zile de functionare a centrului de inchiriere “I’Velo”, din Alba Iulia, situat in Parcul Unirii, peste 3.300 de alba iulieni au ales bicicletele I’Velo pentru a se relaxa sau pentru a se deplasa dintr-un punct in altul al orasului. Centrul a pus la dispozitia locuitorilor 60 de biciclete, sapte zile din sapte.

Ne bucuram sa vedem ca bicicleta redevine treptat un mijloc alternativ de transport in Bucuresti, dar si in tara si ne dorim ca prin proiectele noastre – I’Velo, StudentObike, Biciclete cu cravata – sa cultivam dezvoltarea comunitatii biciclistilor si sa sarbatorim impreuna aceste reusite. Impreuna cu Green Revolution ne dorim sa schimbam cultura transportului in Romania si sa dezvoltam infrastructura pentru promovarea transportului alternativ. In acest fel speram sa avem angajati si clienti mai sanatosi si sa respiram un aer mai curat”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank Romania

Bicicletele I’Velo au putut fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au avut posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie, tarifele de inchiriere fiind de 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

Pentru treilea an consecutiv, am incurajat locuitorii din Alba Iulia sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare. Le multumim celor peste 3.300 de utilizatori si ii asteptam in numar cat mai mare si anul viitor, ca sa dovedim ca suntem parte a oraselor in care traim si speram ca autoritatile sa inteleaga necesitatea infrastructurii pentru utilizarea bicicletei”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 

Despre I’Velo

In sezonul 2016, centrele I‘Velo au putut fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si Parcul Tineretului – intrarea de la Gheorghe Sincai, dar si in tara, in orasele: Iasi – Bd. Independentei, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – Gravity Park, Sibiu – Cazarma 90, la Alba Iulia – Piata Unirii si Oradea, in Parcul 1 Decembrie

De asemenea, proiectul I’Velo a oferit posibilitatea de a rezerva ONLINE biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca scop introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos.

In cei 7 ani de functionare, programul  I’Velo a reusit sa scoata peste 1.400.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 2180 de tone. Programul I’Velo, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Brasov, Sibiu, Iasi, Constanta, Alba Iulia, Oradea, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Despre Raiffeisen Bank:

Raiffeisen Bank este o banca universal de top care deservește aproximativ 2 milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri si 7.800 de companii mari si medii. La mijlocul anului 2015, rețeaua Raiffeisen Bank numara peste 500 de agentii in toata tara, 1.100 ATM-uri și 13.400 EPOS-uri.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania, ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.