Rupere de nori în munții Apuseni. Drumul Național 75 a fost blocat iar șapte turiști și doi speologi au rămas blocat într-o peșteră

O ploaie torențială care a căzut în munții Apuseni, în zona comunei Sălciua a făcut ca pământ și pietre să ajungă pe șosea și să blocheze complet traficul pe drumul național 75, Turda-Câmpeni, între localitățile Sălciua și Sălciua de Sus, la kilometrul 115. Mai multe, nouă persoane au rămas blocate în pestera Huda Lui Papară. Se pare că cel care a dat alarma a fost custodele peșterii, cel care le-a dat cheia de la poarta de intrare în carst și care a constatat că a trecut prea mult timp de când au intrat.

Conform oficialilor ISU, în jurul orelor 17,00, traficul pe DN 75 a fost deschis pe un sens, iar mai multe echipe de salvatori de la SalvaSpeo Cluj, Salvamont Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de jandarmi și IPJ sunt deja acolo sau în drum către Huda lui Papară.

După cum ne-a spus Lucian Forda, coordonatorul Salvamont Alba, geografia peșterii exclude riscul ca cei nouă să rămână într-o zonă fără oxigen, cel mai probabil ei sunt într-una dinrte caverne așteptând scăderea nivelului apei din peșteră.

Vom reveni cu amănunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *