Roxana Panța vicecampioană națională la semimaraton

Roxana Panța, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, s-a clasat pe locul doi la Campionatul Național de Semimaraton, categoria Junioare 1, desfășurat duminică la Craiova, după ce a terminat cursa de 21 de kilometri și 97,5 metri într-o oră, 32 de minute și 26 de secunde.

Astfel, Roxana Panța, sportivă antrenată de profesorul Gabriel Avram, care a obținut rezultate deosebite la competiții de marș, s-a impus și la un concurs important de alergare, devenind vicecampioană națională de junioare la semimaraton.

Campionatul Național de Semimaraton s-a desfășurat pe șosea, cu plecare din zona noului stadion din Craiova, iar toate cele trei categorii participante – juniori, tineret și seniori – au luat startul în același timp.

Sportivele au avut de parcurs același traseu, însă distanțele au fost diferite, în funcție de categorie.

O tură a avut peste șapte kilometri, iar la terminarea ei sportivii reveneau pe același traseu.

Roxana Panța (19 ani), care a obținut medalia de aur la Campionatul Național de Marș de la Alba Iulia, a luat decizia în ultima clipă de a participa la campionatul de la Craiova, după câteva antrenamente de alergare, aceasta fiind prima medalie importantă obținută la semimaraton.

Următoarea competiție importantă pentru secția de atletism a CS Unirea Alba Iulia este Campionatul Mondial de Marș, pe echipe, din China, organizat la Taicang, în data de 5 mai.

Vor fi prezente sportivele Ana Rodean, Mihaela Acatrinei și antrenorul Gabriel Avram.

Iată că sportivele secției de atletism înregistrează performanțe la toate competițiile și categoriile. Nu-mi rămâne decât să o felicit pe Roxana și să le urez succes Anei și Mihaelei la următoarea lor provocare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.