România Curată. Cioloș a schimbat patru miniștri. De ce?

Premierul Dacian Cioloș a anunțat astăzi că a decis schimbarea a patru miniștri pentru a da un suflu nou echipei de guvernare. Este vorba despre Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor, Adrian Curaj, ministrul Educației, Dan Stonescu, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni și Dan Costescu, ministrul Transporturilor. Acesta a demisionat cu puțin timp în urmă, se arată într-o analiză publicată pe portalul romaniacurata.ro.

Dacian Cioloş a mai spus la conferința de presă că, după o perioadă de pregătire, guvernul a intrat într-o nouă etapă a livrării rezultatelor, precizând că, la începutul mandatului, şi-a asumat câteva măsuri concrete.

Premierul a mai declarat că cele patru domenii aveau nevoie de un impuls şi a decis să facă schimbarea miniştrilor.

Ministrul care a considerat trenul ”un lux”

Ultimul dintre miniștri demiși de Cioloș care a gafat a fost Dan Costescu. Acesta a declarat la Realitatea TV: “Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult că să îl aibă. Suntem o ţară săracă şi trebuie să păstrăm limitele, dar va spun că sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Încercaţi trenurile spre mare şi o să aveţi o mare surpriză. Celelalte trenuri nu au obligaţia să aibă aer condiţionat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs şi scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, dacă vrea să atragă clienţi, va oferi aer condiţionat”.

În locul lui Costescu, la Ministerul Transporturilor a fost numit managerul Petru Sorin Bușe. De asemenea, portofoliul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională va fi preluat interimar de Şeful Cancelariei Primului-Ministrului, Dragoş Tudorache, iar diplomatul Maria Ligor este propusă pentru portofoliul de ministru delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

La Educație va fi numit actualul Rector al Universității București

Pentru portofoliul educației, Dacian Cioloș a anunțat că propunerea lui este Mircea Dumitru, actualul Rector al Universității din București.

Unul dintre principalele motive care au stat la baza demiterii lui Adrian Curaj a fost ritmul lent al procesului de reformare a CNATDCU și a sistemului de doctorate, acesta afectând credibilitatea întregului sistem de învățământ superior, potrivit declarațiilor premierului.

Dacă Dacian Cioloș a spus adevăratul motiv al schimbării lui Adrian Curaj, de ce îl mai păstrează în funcție pe ministrul de interne Apud Tobă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.