Criză de sânge în România. Ministrul Sănătăţii vrea sa reorganizeze centrele de transfuzie

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că urmeză să reorganizeze centrele de transfuzii prin achiziţionarea unor echipamente noi atât pentru testarea, cât şi pentru recoltarea sângelui, se arata intr-o stire publicata pe site-ul obiectiv.info.

Mai exact, vor fi selectate anumite centre de tranfuzii care vor face testări de sânge pentru întreaga ţară. “Avem permanenţă la toate centrele de sânge, din păcate, nu se face donare în zilele libere. Avem pregătită o reorganizare a centrelor de transfuzie, însă acest lucru mai durează pentru că avem nevoie şi de echipamente pe care le vom cumpăra pentru testarea sângelui, nu vorbim numai despre recoltare. Vrem să aducem centrele de transfuzie, cele care vor fi desemnate pentru a face testare pentru România, să le aducem la standardele europene, în aşa fel încât şi zona de sânge să fie securizată”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, la finalul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Tineretului.

Reprezentanţii centrelor de transfuzii fac apel, în permanenţă, către cetăţeni să doneze având în vedere că în unităţile medicale este criza de sânge. Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti reuşeşte să livreze spitalelor din Capitală şi din judeţul Ilfov doar jumătate din cantitatea de unităţi necesare zilnic. Asta înseamnă doar aproximativ 450-500 de unităţi de sânge, din aproximativ 1.000, cât ar fi nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.