Record de vizitatori la Muzeul Unirii

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a înregistrat în anul 2016 un număr record de vizitatori, respectiv 167.200. Această cifră impresionantă plasează muzeul albaiulian printre cele mai vizitate muzee din România. De asemenea, nu putem omite faptul că numărul de persoane care vizitează instituția de cultură albaiuliană este într-o evidentă creștere în ultimii ani. Astfel, față de anul 2015, în anul ce tocmai s-a încheiat au fost cu 12.500 mai mulți vizitatori.

Această afluență mare de public, este atât rodul unor proiecte de succes organizate în această perioadă de muzeul albaiulian (Noaptea Muzeelor, Garda Apulum sau numeroasele expoziții temporare), dar și a evenimentelor inițiate de administrația locală în Cetatea Alba Carolina — Zilele Orașului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Dilema Veche etc.

Nu întâmplător cele mai aglomerate luni la muzeu au fost cele care s-au suprapus peste evenimentele amintite anterior. Astfel, lunile mai, iunie, iulie și august au înregistrat cifre de 23.986, 16.342, 21.912 și respectiv 33.302 vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.