Proiectul ”Start Up Hub Centru” a fost prezentat în toate județele Regiunii Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a prezentat, în cursul lunii aprilie 2018, în calitate de lider al aplicației, proiectul ”StartUp Hub Centru”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, linia de finanțare România Start Up Plus. Peste 300 de participanți la cele șase evenimente organizate în municipiile reședință de județ, vor completa baza de selecție on-line, care poate fi accesată pe pagina www.adrcentru.ro. Următoarea etapă din cadrul acestui proiect o reprezintă definitivarea documentațiilor pentru cursanți și stabilirea calendarului de lucru pentru cursurile propriu-zise, care vor avea loc pe măsura completării grupelor, în fiecare județ al regiunii.

Bugetul acestui proiect, implementat de ADR Centru în parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, în valoare de 8.886.946,18 lei, este dedicat asigurării instruirii antreprenoriale pentru minim 300 de persoane din Regiunea Centru, selectarea a minim 36 de planuri de afaceri, susținerea înființării firmelor pentru inițiatorii acestor planuri de afaceri, completarea instruirii formale a celor care și-au propus să dezvolte aceste firme cu o instruire practică, printr-un internship în companii mature din domeniile pe care antreprenorii le vizează, precum și finanțarea planurilor de afaceri cu o sumă de maxim 177.002 lei per proiect (cca 38.000 euro). La cursurile de dezvoltare antreprenorială au acces gratuit șomerii, tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani cuprinși într-o formă de învățământ, dar și persoanele care au deja un loc de muncă și vor să inițieze o mică afacere.

ADR Centru se implică în activitatea de mentorat pentru demararea micilor afaceri regionale, a acestor start-up-uri, dorind să valorificăm, pe de o parte, experiența acumulată în decurs de peste două decenii de instituția noastră și, pe de altă parte, să motivăm potențialii antreprenori să depășească barierele de acces în mediul de afaceri. Vedem că mediul de afaceri este foarte flexibil, dar și în permanentă căutare de resurse și ne completăm astfel gama de servicii oferite, pe lângă finanțarea prin Programul Operațional regional, sau parteneriatele din cadrul marilor rețele de cooperare europene discutăm acum direct cu cei care sunt la începu de drum în business. Nevoile concrete ale antreprenorilor, precum și barierele care împiedică dezvoltarea micilor afaceri, identificate pe parcursul implementării proiectului, vor putea fi cuprinse în strategiile viitoare de dezvoltare pe care le întocmim și implementăm la nivel regional. În plus, am stabilit un larg parteneriat regional, cu asociațiile patronale, cu clusterele, cu mediul educațional și cu organizațiile de plasare a forței de muncă, pentru a crește o generație mai activă și mai implicată de oameni de afaceri locali”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Scopul proiectului, care se va desfășura pe durata a 36 de luni, este susținerea dezvoltării antreprenorialului în sectoarele non agricole din zona urbană a Regiunii Centru, ca o condiție esențială a dezvoltării economice și sociale a Regiunii. Dezvoltarea antreprenorialului într-un areal geografic are vocația de a contribui în mod esențial la crearea de noi locuri de muncă. Noile afaceri rezultate prin proiectul ”StartUp Hub Centru” trebuie să angajeze forța de muncă locală, inclusiv prin polarizare din zona periurbană sau chiar rurală din vecinătatea orașelor, în etapa de înființare și creștere a afacerilor și, mai ales, în etapa ulterioară de consolidare. Atingerea scopului proiectului se face prin asigurarea accesului la instruire antreprenorială, asigurarea accesului la surse de finanțare, aplicarea principiului echității și valorificarea unor sinergii regionale.

Calendarul activităților, metodologiile de selecție a grupului țintă și a planurilor de afaceri sunt disponibile pe pagina de internet a ADR Centru (http://www.adrcentru.ro/Detaliu.aspx?t=StartHub_Centru) și a partenerului SC DAD Expertise SRL, iar alte detalii pot fi găsite pe Facebook, la https://www.facebook.com/centruregion/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.