Primăvară la șes, sezon de schi la Șureanu!!!

Temperaturile primăvăratice cu care ne-am obișnuit în ultimele zile nu au reușit să afecteze stratul de zăpadă de pe pârtiile de pe Șureanu și Aușelu. Astfel, dacă pe 1 aprilie, vor fi maxime în medie între 19 şi 22 de grade, pe 2 aprilie temperaturile diurne vor scădea accentuat spre valori medii de 13 grade, urmând ca apoi regimul termic să fie apropiat de cel climatologic specific perioadei, cu valori maxime curpinse, în medie, între 15 şi 17 grade. Mediile temperaturilor minime nu vor avea variaţii semnificative de-a lungul întregului interval şi se vor situa între 1 şi 4 grade, iar valori uşor negative se vor înregistra doar în nopţile de 29 martie, precum şi pe 3 şi 4 aprilie. În prima decadă a lunii aprilie ploile sunt posibile doar izolat, cu precădere după data de 4 aprilie.

Cu tote acestea, la Șureanu iarna încă se lasă dusă. Astfel, conform schisureanu.ro, pe pârtii ”este în continuare un strat de zapada foarte consistent, așadar se poate schia în condiții foarte bune”. Programul de funcționare a instalațiilor de teleschi și telescaun s-a redus însă doar pentru zilele de week-end. După cum scrie pe site-ul domeniului ”este încă suficientă zăpadă astfel încât se poate schia fără probleme. Vă așteptăm cu zăpadă naturală 100 %, aer curat și peisaje de vis!”

Conform prognozelor, acesta nu este ultimul week-end schiabil la Șureanu, iar odată cu scăderea temperaturilor diurne și sosirea precipitațiilor, stratul de zăpadă se va reîmprospăta iar sezonul de schi ar putea continua până la minivacanța de 1 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.