Primăria municipiului Aiud va investi în centrul istoric

Centrul istoric al municipiului Aiud nu reprezintă doar mărturia existenței noastre trecute, ci și posibilitatea deschiderii către viitor, șansa de a înscrie orașul în circuitul turistic istoric și cultural.

Începând cu vara anului 2017, Primăria municipiului Aiud își stabilește ca obiectiv  prioritar înscrierea centrului istoric în circuitul turistic prin lucrări de reabilitare la Turnul Măcelarilor și la Turnul Cizmarilor, valoarea alocată acestor lucrări prin lista de investiții fiind de 230.000 lei, începând cu actualizarea documentației tehnice. Pentru construirea identității culturale a acestui spațiu, se vor derula și lucrări de amenajare cu piatră cubică a trotuarelor de pe latura de nord și cea de vest a cetății. În paralel cu aceste demersuri, Parohia Reformată Aiud va demara lucrări de reabilitare totală, internă și externă, a Bisericii Reformate din incinta cetății și a curții acesteia, eligibile pe Axa 5, O.S. 5.1. Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Nu în ultimul rând, se vor efectua lucrări de reabilitare a zonei adiacente străzii Bethlen Gabor de către Eparhia Reformată de Ardeal, prin reabilitarea imobilelor aflate în proprietatea eparhiei, așa-numitele ”locuințe ale profesorilor”, realizând astfel pași importanți către modernizarea accesului aiudenilor spre Parcul Municipal Aiud.

Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.