Prim procurorul Augustin Lazăr a primit aviz pozitiv pentru funcția de Procuror General

Sectia pentru procurori i-a dat aviz favorabil sefului Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, pentru numirea in functia de Procuror General al Romaniei. Decizia a fost luata cu unanimitate, dupa o sedinta de doua ore. Propunerea privind numirea lui Lazar in fruntea PICCJ va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis, scrie luju.ro.

Seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a sustinut, joi dimineata 21 aprilie 2016, interviul in fata Sectiei pentru procurori a CSM. Sedinta a durat aproximativ doua ore, timp in care Augustin Lazar si-a prezentat proiectul de management si a raspuns intrebarilor formulate de membrii CSM. La final, dupa deliberari, vicepresedinta Consiliului, procuroarea Luminita Palade, a anuntat ca Sectia a avizat favorabil propunerea, decizia fiind luata cu unanimitate.

Propunerea privind numirea lui Augustin Lazar la conducerea Ministerului Public va fi trimisa presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, pentru ca acesta sa semneze decretul prin care seful Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia va deveni Procuror General.

Prezentam comunicatul CSM:

In sedinta de astazi, 21 aprilie 2016, dupa parcurgerea activitatilor prevazute in procedura de avizare, analizarea proiectului de management si sustinerea interviului, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia.

Propunerea pentru numirea in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului procuror Augustin Lazar a fost inaintata Consiliului Superior al Magistraturii de catre ministrul justitiei in data de 1 aprilie 2016.

Hotararea de avizare a Sectiei pentru procurori va fi transmisa Ministerului Justitiei in cursul zilei de astazi, 21 aprilie 2016.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.