Premiu pentru judeţul Alba la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Ritmuri în mileniul III”

Adelina Bunea, cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, a câştigat premiul III

Tânăra Adelina Bunea, cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, a câştigat, joi, premiul III la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „Ritmuri în mileniul 3” de la Berzasca (judeţul Caraş-Severin).

Aflată doar la cea de-a doua prezenţă la un concurs naţional de interpretare, tânăra a reuşit să câştige voturile juriului de specialitate şi să urce pe podiumul festivalului. Adelina Bunea este elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia dar şi cursantă a Şcolii de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba studiind canto – muzică uşoară cu profesoara Marinela Popa.

La acest festival concurs judeţul Alba a fost reprezentat şi de tânăra Ana-Maria Oltean, cursantă în anul II la canto – muzică uşoară în cadru Şcolii de Arte, aceasta fiind la prima participare la un concurs naţional.

Ne bucură acest premiu şi suntem încântaţi de modul în care cele două tinere interprete au reprezentat judeţul Alba la acest important festival naţional. Alături de numeroasele premii câştigate de cursanţii noştri în acest an, premiul de la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineri „Ritmuri în mileniul 3” este încă o recunoaştere pentru Şcoala de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba dar şi o dovadă că în judeţul Alba există tineri extrem de talentaţi” a spus prof. Marinela Popa, şeful Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Şcoala de Arte şi Meşteşuguri a fost înfiinţată în 1969, iar din 2007 funcţionează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Şcoala vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă şi se vrea a fi o „pepinieră” de specialişti talentaţi pentru celelalte servicii. Disciplinele din cadrul şcolii sunt: arte plastice, arte vizuale moderne, arte vizuale clasice, canto muzică populară, canto muzică uşoară, teorie şi solfegii, chitară, instrumente de suflat, instrumente cu clape, teatru, dans modern, dans de societate, dans popular, ţesături şi cusături tradiţionale, ceramică, arta lemnului, pictură religioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.