Pompierii au intervenit la Horea și Ampoița

  1. Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit ieri, la ora 18.20, în loc. Dîrlești, com. Horea, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș și litieră de pădure ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 ha. Pompieri militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Horea.

  2. Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit azi noapte, la ora 03.05, pe str. Principală din loc. Ampoița, com. Meteș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană, proprietatea lui S.A. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii. Ca urmare a acestui eveniment, au ars cabana confecționată în totalitate din lemn, o magazie din lemn, documente, articole de îmbrăcăminte, mobilier și unelte pentru agricultură.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

  1. Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit în data de 04.04.2016 la 19 solicitări medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.