Planta minune. Rozmarinul îmbunătățește memoria și întârzie demența

Rozmarinul este ideal pentru asezonarea garniturilor, precum şi a unor tipuri de carne, însă ştiai ce efecte umitoare are asupra memoriei tale?

Specialiştii au descoperit că rozmarinul face minuni la capitolul memorie. Mark Moss şi echipa sa de cercetători au studiat efectele pe care mirosul emanat de rozmarin îl are asupra creierului. Persoanele care au mirosit preţ de câteva secunde rozmarinul ori uleiul esenţial de rozmarin au avut rezultate mai bune la testele de memorie, în comparaţie cu cei care nu au mirosit rozmarin înainte, arată site-ul feminis.ro.

Pe de altă parte, un alt studiu a dovedit că rozmarinul este eficient şi în cazul persoanelor care suferă deja de demenţă sau Alzheimer. După aromaterapie cu rozmarin, pacienţii studiaţi au înregistrat îmbunătăţiri ale funcţiilor cognitive.

Aşadar, data viitoare când găteşti cartofi la cuptor, nu uita să îi asezonezi cu rozmarin din belşug. De asemenea, nu ar strica să achiziţionezi un ulei esenţial de rozmarin, pe care să îl foloseşti pentru aromaterapie o dată pe săptămână, mai arată sursa amintită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.