Pianul Calator ajunge din la Alba Iulia pe 12 aprilie. Horia Mihail invita publicul la VALS

Valsul. Cu aceasta irezistibila propunere muzicala, Horia Mihail porneste din nou la drum însotit de un pian de concert, pus la dispozitie de Radio România.

Turneul Pianul Calator, editia a VII-a, va avea loc în perioada 5 aprilie-4 mai 2017, în 14 localitati din tara si la Chisinau.

De cele mai multe ori, atunci când spunem vals ne gândim la dansul care la început a scandalizat lumea, ca apoi sa o cucereasca definitiv prin frumusetea si nobletea sa. Dar de aceasta data, ca spectatori, suntem invitati sa ascultam adevarate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

“De sapte ani încerc sa spun lumii povesti muzicale. Au fost ani în care am acordat atentie unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper sa fie bine primita aceasta invitatie la vals, pentru ca voi prezenta piese extreme de interesante, rafinate, ce dau substanta si valoare istorica acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Si pentru mine aceste turnee se transforma în povesti. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai numeros ma fac sa am si mai multa energie si dorinta de a continua. Urmeaza alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape în fiecare seara, dar abia astept aceasta noua calatorie a mea si a pianului, si sper ca si publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals”, declara Horia Mihail.

Este deja binecunoscuta povestea acestui turneu desfasurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar având si obiectivul generos de a darui unui oras un pian de concert cu drept de folosinta pentru urmatorii ani. In urma celui de-al saptelea turneu, Pianul Calator va ramâne la Caracal, oras care a gazduit în frumoasa sa sala de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio România, publicul umplând-o de fiecare data si rasplatind artistii cu multe aplauze, ceea ce arata apetenta sa pentru muzica de calitate. Din momentul în care Pianul Calator va fi încredintat comunitatii spre folosinta pe o durata determinata, alte evenimente muzicale de marca vor fi posibile în oras.

La Tulcea, Roman, Deva si Alba Iulia pianistul se va reîntâlni si cu celelalte piane calatoare, ramase acolo în anii 2013, 2014, 2015 si 2016. Traseul turneului va putea fi urmarit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecventele posturilor publice de radio.

Pianul Calator este un proiect Radio România organizat de Centrul Cultural Media Radio România si Asociatia Culturala Accendo.


ITINERAR:
5 Aprilie – Chisinau – Muzeul de Arta
6 Aprilie – Iasi – Aula BCU
7 Aprilie – Piatra Neamt – Liceul de Arta
8 Aprilie – Roman – Casa de Cultura
11 Aprilie – Deva – Sala Pro Arte
12 Aprilie – Alba Iulia – Casa de cultura
13 Aprilie – Sfântu Gheorghe – Centrul de Cultura Arcus
19 Aprilie – Bucuresti – Sala Radio
21 Aprilie – Tulcea – Teatrul Dramatic
24 Aprilie – Târgoviste – Muzeul National de Istorie
26 Aprilie – Slatina – Centrul Cultural Eugen Ionescu
27 Aprilie – Caracal – Teatrul National
28 Aprilie – Pitesti – Centrul Multifunctional
3 Mai-Brasov-Sala Patria
4 Mai-Bistrita-Sinagoga

Un eveniment Radio România

Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociatia Culturala Accendo.

Coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Regional si TVR 3

Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking-serviciu oferit de BCR, ALRO Slatina, Ade Gas Oil, Senia Music

Parteneri: ICR Chisinau, Sala cu Orga Chisinau, Mercure Bucharest City Centre Bucurestenii sunt invitati la doua picnicuri cu muzica de Chopin pe 14 mai ( ora 17.00), în parcul Herastrau si pe 15 mai (ora 17.00) , în parcul Cismigiu, unde Horia Mihail însotit de un pian de concert adevarat, pus la dispozitie de Radio România, va poposi în foisoarele celor doua parcuri si va sustine doua recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB.

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio România, Sala cu Orga, Chisinau, Radio Chisinau, Filarmonica Moldova Iasi, Liceul de Arte Victor Brauner, Centrul de Cultura si Arte ”Carmen Saeculare”, Academia de Muzica ”Gheorghe Dima” Extensia Piatra Neamt, Casa de Cultura din Roman, Consiliul Judetean Hunedoara, Asociatia Culturala ”DevArt”, Colegiul National Decebal Deva, Municipiul Alba Iulia, Centrul de Cultura Arcus, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Consiliul Judetean Dâmbovita, Centrul Judetean de Cultura Dâmbovita, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Asociatia Culturala Center Inter Art, Primaria Slatina, Asociatia Fiii si Prietenii Caracalului, Teatrul National din Caracal, Filarmonica Pitesti, Filarmonica de Stat din Brasov, Centrul judetean pentru cultura Bistrita, Sinagoga din Bistrita.

Parteneri media: Radio România Actualitati, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Catavencii, Observator Cultural, Zile si Nopti, Liternet, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.