Parteneriat urban pentru orașe inovative prin prisma unei perspective de reziliență urbană – EPICURO

Primăria Municipiului Alba Iulia face cunoscută implementarea unui proiect complex ce vine în sprijinul cetățenilor privind adaptabilitatea la schimbările climatice ce au avut un efect major asupra mediului înconjurător, a ecomomiei și a oamenilor.

Scopul proiectului este de a sprijini pașii de adaptare prin susținerea orașelor din Europa să devină mai rezistente la schimbările climatice și la creșterea capacității de a raspunde la impactul acestora.

EPICURO este un proiect desfăsurat pe o perioadă de doi ani, care începe în februarie 2017 până în ianuarie 2019 și este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Direcției Generale a Comisiei Europene pentru Ajutor Umanitar și Protecție Civilă (ECHO).

Obiectivul principal al EPICURO este de a promova schimbul de bune practici în domeniul prevenirii urbane și de a facilita accesul la cunoștințe și expertize specifice în ceea ce priveste adaptabilitatea față de schimbările climatice.

În plus, proiectul va spori specializarea echipelor de protecție civilă și va spori angajamentul instituțional și politic în vederea creșterii sprijinului public și a capacităților cetățenilor de a construi o reziliență în comunitățile lor.

Parteneriatul multisectorial EPICURO implică 5 orașe europene și 5 organizații europene care depun eforturi pentru îmbunătățirea rezilienței urbane și prin urmare, poate aduce o valoare adăugată dezbaterii și procesului de dezvoltare a soluției:

– Municipiul Vicenza (Coordonator)
– Orașul Vejle
– Orașul Salaspils
– Municipiul Alba Iulia
– Orașul Skopje
– Universitatea Europeană din Cipru
– Ekodoma
– Provincia Potenza
– Epc srl
– TCPA

TITLUL PROIECTULUI :

Parteneriat urban pentru orașe inovative prin prisma unei perspective de reziliență urbană – EPICURO

PERIOADA DE IMPLEMENTARE – 

2 ani: Februarie 2017 – Ianuarie 2019

DESCRIERE:

Obiectivul principal al EPICURO este de a promova schimbul de bune practici în domeniul prevenirii urbane și de a facilita accesul la cunoștințe și expertize specifice în ceea ce priveste adaptabilitatea față de schimbările climatice. În plus, proiectul va spori specializarea echipelor de protecție civilă și va spori angajamentul instituțional și politic în vederea creșterii sprijinului public și a capacităților cetățenilor de a construi o reziliență în comunitățile lor.

VALOARE PROIECT:

Costurile eligibile totale – €885.093.

Contribuția financiară a Comunității Europene: €663.812.

ROLUL ÎN PROIECT AL MUNICIPIULUI ALBA IULIA – Partener

CONTACT PROIECT : www.epicurocp.eu

politichecomunitarie@comune.vicenza.it

Facebook: EPICURO-DG ECHO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.