Parteneriat international Erasmus+ la Şcoala Gimnazială ”Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

În cadrul parteneriatului  educativ  multicultural internaţional  COMENIUS+ “Schools of Success”-, la Școala Gimnazială ” Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia în perioada 20-24 noiembrie 2017 au avut loc numeroase acțiuni care au avut ca scop  promovarea valorilor culturale şi educative din școală și oportunitatea unui dialog intercultural.

Programul vizitei în școala a început marți 21 noiembrie 2017 la ora 10.00 cu o primire tradițională a delegației straine de către elevii școlii cu pâine și sare. Profesorii din școlile partenere Italia ,Ungaria și Turcia au trecut în revistă mai multe săli de clasă și au avut un schimb util de informare  cu elevii și dascălii școlii.

Şcoala Gimnazială Ion Agârbiceanu a fost reprezentată de prof.Andron Nicolae-director, prof. Maierescu Mariana Salomia-director adjunct,prof. Belaşcu Anca și prof.Vinceller Alexe coordonatori de proiect, prof.Lodroman Codruța-reprezentant ISJ Alba, prof.Mîndroc Nicoleta, prof. Lazăr Alexandra, prof. Samson Ana Maria, prof.Moldovan Ramon, prof. Berkeți Ramona și economist Dineț-Fleschin Ioana, responsabil financiar -membri cu diverse responsabiltăţi în cadrul proiectului.

După  vizitarea școlii întâlnirea a continuat cu o conferinţă de lucru , o modalitate eficientă de a promova valorile culturale şi educative din fiecare ţară parteneră şi a oferit oportunitatea unui dialog intercultural, s-a stabilit calendarul de desfăşurare a urmatoarelor activităţi.

Conferinţa a  inclus schimburi de materiale, discutii şi ateliere de lucru. Fiecare unitate şcolară implicată a prezentat stadiul de realizare si derulare a proiectului la nivel național, activităţile derulate în perioada septembrie-noiembrie2017 şi propuneri pentru produsele finale care trebuie realizate.

Programul întâlnirii a continuat cu vizitarea  cetăţii Alba Iulia, a Muzeului Unirii  precum şi o excursie de documentare la Castelul Huniazilor de la Hunedoara.

În  activitațile derulate în perioada 20-24 noi.2017, echipa de proiect a Școlii  ” Ion Agârbiceanu”, a fost sprijinită de Primăria Municipiului Alba, ADR Centru Alba, Muzeul Unirii Alba Iulia, Restaurantul/Hotel Cetate Alba Iulia, precum și cadre didactice și părinți ai elevilor școlii.

Proiectul de parteneriat se va finaliza în luna iulie 2019, următoarele întâlniri fiind programate in aprilie 2018 -Cipru și decembrie 2018 Ungaria.

Coordonator,

Prof. Belașcu Anca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.