Duminica, Orchestra de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba deschide stagiunea 2017

Flautista britanică Katie Morgan – invitată specială într-un concert extraordinar

Iubitorii muzicii clasice sunt invitaţi, duminică, la concertul de deschidere a stagiunii 2017 a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba. Concertul extraordinar se bucură de prezenţa flautistei britanice Katie Morgan, una dintre cele mai cunoscute artiste internaţionale pentru acest instrument.

Evenimentul va avea loc duminică, 23 aprilie, începând cu ora  19.30 la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia şi va fi un periplu în lumea operelor muzicale ale lui W. A. Mozart, J.S. Bach şi E. Elgar. Programul cuprinde: Suita numărul 2 pentru flaut şi orchestră (J. S. Bach), Divertisment în Re Major şi Concertul numărul 2 în Re Major pentru flaut şi orchestră (W.A. Mozart) şi Serenada în Mi Minor pentru orchestră de coarde (E. Elgar).

„Concertul deschide oficial stagiunea 2017 a  Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba şi presupune un amplu eveniment pregătit în detaliu de colegii din cadrul orchestrei. Suntem onoraţi de prezenţa invitatei speciale din concert, flautista britanică Katie Morgan, o artistă cu recunoaştere internaţională, şi sperăm să fie un eveniment frumos, pe gustul publicului din Alba Iulia” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

„Suntem încântaţi că am ajuns la cea de-a patra stagiune a Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba şi avem onoarea să deschidem seria de concerte alături de o foarte bună prietenă, Katie Morgan, cu care ne-am dorit de  mult timp să putem face  un proiect muzical împreună. Aşteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul albaiulian ca să ne putem bucura împreună de minunata muzică de cameră”, a spus Dan Liviu Cernat, dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena” a judeţului Alba.

Concertul este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, iar biletul costă 20 de lei pentru adulţi. Intrarea este liberă pentru copii şi tineri. Biletele au fost puse în vânzare şi se găsesc la noul sediu al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, strada Mihai Viteazul nr. 2 (în Centru, fostul sediu al fostului leagăn de copii). Rezervări pot fi făcute la numărul de telefon 0258/ 826410.

Katie Morgan este o flautista concertistă de nivel internaţional născută în Ţara Galilor (Marea Britanie) şi care în prezent îşi desfăşoară activitatea artistica şi didactică  în  Londra.  Flautista a câştigat în decursul timpului  numeroase premii, printre care amintim  marele premiu International Young Artist Competition. Artista a studiat flautul în Londra la Guildhall School of Music unde a absolvit studiile cu distincţia de prima clasă, având ca profesori flautişti de renume internaţional. Pe lângă însuşirea măiestriei interpretării muzicale la flaut, Katie Morgan  a studiat şi muzica de cameră şi a cântat în orchestre prestigioase din Europa. Flautista  s-a remarcat şi în cariera didactică predând flautul la nivel profesional din  2007, iar mulţi dintre elevii săi au ajuns să studieze la şcoli de top sau să cânte în orchestre de renume. În prezent solista  este foarte  căutată în special de  compozitori ca să înregistreze muzica lor şi de curând a început un amplu proiect prin care promovează  flautele construite de compania Trevor James, un brand  important în industria confecţionării  flautelor.

Dan Liviu Cernat a absolvit Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia fiind unul dintre cei mai merituoşi elevi ai acestei şcoli, obţinând numeroase performanţe notabile la olimpiadele naţionale şi concursurile de muzică. Acest lucru a făcut să fie remarcat de baroneasa Emma Nicholson, care i-a oferit oportunitatea unei burse de studiu la Academia Regală din Londra. După absolvirea Academiei Regale s-a reîntors în ţară şi a început colaborarea cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba ca solist instrumentist, urmând şi studii muzicale la Academia „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Începând din 2013 este dirijorul Orchestrei de Cameră „Augustin Bena”.

Orchestra de Cameră „Augustin Bena”  a fost înfiinţată în Iulie 2013 ca şi departament în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba. Orchestra abordează lucrări din creaţia marilor compozitori cu preponderenţă din perioada barocului. Orchestra a susţinut până în prezent numeroase concerte în Alba Iulia şi în judeţul Alba având  invitaţi de renume printre care amintim pe soprana  Daniela Vlădescu, Tadashi Imai, pianist de renume japonez, sau dirijorul Federico Crisanaz (Italia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.