OPERA COMICĂ PENTRU COPII A POPOSIT LA SEBEȘ 

Opera Comică pentru Copii a poposit marţi, 18 decembrie 2018, la Sebeş, într-un spectacol memorabil, intitulat „Directorul de Teatru” (de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, cu o scenografie realizată de Andreea Koch şi conducere muzicală de Alexandru Ilie şi Gheorghe Iliuţă).

În aşteptarea lui Moş Crăciun, acest spectacol s-a dorit a fi un mic cadou oferit celor mai mici cetăţeni ai Sebeşului, preşcolari şi şcolari, dar şi părinţilor, bunicilor şi tuturor iubitorilor de muzică de calitate.

„Directorul de Teatru” este o adaptare a operei comice cu acelaşi nume, compuse de faimosul Wolfgang Amadeus Mozart. Iniţial, opera a fost scrisă la comanda împăratului Iosif al II-lea, pentru a fi pusă în scenă la un prânz privat, în faţa a 80 de invitaţi. Lucrarea este considerată o parodie a jocurilor de culise, a frământărilor şi aventurilor din spatele pregătirii unui spectacol, a vanităţii cântăreţilor de operă, care se luptă pentru a avea un statut cât mai înalt şi o plată pe măsură.

Opera Comica pentru Copii este o instituţie unică în lume (prin publicul căruia i se adresează) ce funcţionează în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Aceasta şi-a început activitatea în anul 1998, lansată iniţial ca o companie independentă, din anul 2003 funcţionând ca instituţie publică, fiind condusă, din anul 2014, de soprana Felicia Filip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.