Openul internaţional de şah “Ramada” de la Cluj-Napoca. Rezultate excelente pentru cei de la CSM Unirea Alba Iulia!

Elegantul hotel clujean Ramada a găzduit cel mai important festival şahist organizat în România în prima parte a anului 2018.

Sâmbătă, în prima zi a festivalului, s-a desfăşurat un foarte puternic turneu internaţional de şah rapid care a reunit la start peste 180 de participanţi din 11 ţări, 15 dintre aceştia având titlul de mare maestru internaţional.

Turneul a fost câştigat de marele maestru internaţional Kiril Georgiev, o legendă a şahului bulgar, care în anii ’80 și ’90 lupta cu Kasparov și Karpov în super turneele acelei perioade şi care în 2009 a stabilit un nou record mondial jucând un simultan de şah la 360 de mese care a durat 14 ore !!!

El a fost urmat în clasament de Berkes Ferenc, multiplu campion naţional al Ungariei, Artem Omelja (Ucraina), Sinisa  Drazic (Serbia) şi Vadim Malakhatko (Belgia).

Dintre cei peste 20 de reprezentanţi din judeţul Alba prezenţi la acest turneu extrem de puternic, cei mai bine s-au clasat juniorul Mihnea Costachi (locul 9) şi Marius Ceteraş (locul 19), poziţiile lor în clasament fiind meritorii în condiţiile în care locurile 20-24 au fost ocupate în ordine de MMI Kiril Stupak (Belarus), MI Mihai Grunberg, MMI Ilmars Starostits (Letonia), MMI Mihail Marin şi MMI Vlad Jianu!

De notat şi premiile speciale pentru cel mai bine clasaţi jucători cu rating la şah rapid sub 2000 şi sub 1600 obţinute de juniorii Iustin Ciorgovean (Alba Iulia) şi Ilie Arion (Cugir).

Ziua de duminică a fost dedicată copiilor pasionaţi de şah, cei 270 de tineri şahişti din judeţele Alba, Cluj şi Mureş fiind repartizaţi în grupe de câte 5-6 elevi din aceeaşi clasă.

Evoluţia juniorilor legitimaţi la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Alba Iulia a fost una remarcabilă.

Deşi unii dintre ei se aflau la primul lor concurs, toţi cei 8 copii albaiulieni  prezenţi la turneul de la Cluj-Napoca au obţinut medalii de aur!

Iată numele acestor copii de aur ai municipiului Alba Iulia:

Antonia Macalet, Andra Grădinaru, Anamaria Călina Furdui, Teodora Agoston, Alexandru Macalet, Razvan Stănila, Razvan Schiau şi Mario Cara, cu menţiunea că primele doua fetiţe au jucat la categorii de vârstă superioare, fiind cu cel puţin un an mai mici decât adversarele lor.

Toţi aceşti copii, dar şi alti colegi ai lor de la secţia de şah a clubului sportiv municipal albaiulian, ne dau speranţe că Alba Iulia se va menţine în topul şahului juvenil românesc, acolo unde a ajuns datorită rezultatelor excepţionale obţinute în ultimii ani de Mihnea Costachi, George Ileană, Adrian Sechereş. Radu Tampea sau Iustin Ciorgovean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.