“Nu știu dacă e bine domnu’ chestor” pleacă în istorie!

Multora nu le-a venit să creadă. Chestorul și-a depus cerea de pensionare. Acum, când tocmai ce a fost decorat cu Ordinul “Barbatie si Credinta” in grad de Ofiter de către președintele Klaus Iohannis.  dar ce să faci, așa este valul, cand vine e mai bine să nu te pui înaintea lui. Ori te bagi cu capul sub apă până trece, ori ieși repejor pe mal, și stai linistit la soare.

Așa că, domnul chestor, pentru care județul Alba a fost ridicat la județ de rangul I, la egalitate cu Constanța și Cluj, se pensionează. Rămas unul dintre ultimii șefi de inspectorate de poliție care au fost și milițieni, domnul chestor se conformeaza trendului și pleacă. Chiar dacă mulți și-ar fi dorit să se întâmple mai devreme evenimentul.

Dar să nu uităm că, în timpul unuia dintre mandatele domniei sale, județul Alba s-a confruntat cu singura crimă la comandă, respectiv uciderea omului de afaceri Teofil Țîr. Sub comanda chestorului, pe atunci doar colonel, criminalul a fost prins în mai puțin de două zile. Dar până să ajungă chestor, a fost plimbat prin diferite județe și diverse funcții, de la poliția feroviară, până la șef de inspectorat și chiar secretar de stat. De bună seamă, nimeni nu ar fi crezut că se va întoarce la alma mater ca să își încheie cariera, dar căile sunt extrem de necunoscute.

Prietenii spun că e bine și așa, mai ales că acum privirile sunt ațintite către biroul de la etajul I ce va rămâne gol. Nu pentru mult timp, pentru că doritori se vor găsi întotdeauna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.