Nu mai puțin de 109 de școli din Alba nu au autorizație sanitară de funcționare. Comunicat

Direcția de Sănătate Publică Alba vă informează că, la data de 25 august, înainte de inspecțiile premergătoare anului școlar 2016-2017, din cele 520 de unități de învățământ, 107 nu au autorizație sanitară de funcționare.

Deficiențele majore, pentru care nu au primit autorizație sanitară de funcționare, ale celor 107 de unități de învățământ – grădinițe, școli, licee – sunt: lipsă apă curentă și canalizare, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existența grupurilor sanitare în curte, neîncălzite, cu toalete turcești, iar deficiențele minore sunt iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite (de exemplu, școală gimnazială și grădiniță fără circuite separate).

În județul Alba, din cele 244 de grădinițe, 197 sunt autorizate; din cele 242 de școli primare și generale, 182 sunt autorizate, în vreme ce toate liceele și colegiile, 33, sunt autorizate. În județ funcționează și o școală postliceală sanitară care este autorizată din punct de vedere sanitar.

DSP Alba face precizarea că, potrivit situației la nivelul lunii iulie, șapte unități de învățământ sunt autorizabile, ceea ce înseamnă că acestea îndeplinesc condițiile de autorizare și urmează să-și depună documentația.

Inspectorii efectuează în continuare controale mixte (alături de reprezentanți ai Instituției Prefectului Alba, respectiv ai Inspectoratului Școlar Județean Alba), iar următorul termen pentru autorizarea școlilor este 1 septembrie.

Rezultatele vor fi date publicității la finalizarea acțiunilor tematice de control, înainte de începerea anului școlar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.