Nici o autostradă licitată sub guvernul Cioloș. Nici cele vechi nu sunt finalizate!!!

Compania de Drumuri nu a lansat nicio licitaţie pentru noi autostrăzi în cele 20 de luni de la numirea guvernului Cioloş, potrivit datelor publice din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), se arată într-o anchetă realizată de jurnaliștii de la economica.net. Mai mult, şi unele dintre licitaţiile moştenite de la fosta guvernare au fost suspendate sau se află încă în desfăşurare. Cum se explică această “performanţă” a Executivului tehnocrat?, se întreabă cei de la economica.net.

“De când s-a schimbat guvernul, CNADNR nu a mai lansat nicio licitaţie majoră pentru lucrări la autostrăzi, în afară de cele care erau deja pe circuit. Mai mult, unele licitaţii vechi sunt în continuare în desfăşurare, iar altele au fost suspendate”, remarcă unii membri ai forum.peundemerg,ro, care au realizat şi un tabel cu licitaţiile lansate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România în ultimul an (galerie foto).

Bilanţul ruşinos de la Drumuri ar putea avea 3 cauze: “greaua moştenire”, incompetenţa sau frica de DNA, conform specialiştilor din domeniu consultaţi de Economica.net.

Greaua moştenire, sau mai degrabă lipsa ei, constă în gaura de proiecte noi care exista la momentul numirii noului Guvern în mai multe domenii, nu doar la nivelul infrastructurii rutiere, potrivit unui specialist din domeniu care a vrut să-şi pastreze anonimatul.

Mai mult, pentru a fi scoşi la licitaţie noi kilometri de autostradă, mai întâi ar trebui lansate studii de fezabilitate, adaugă specialistul. El precizează că, deşi fostul ministru al Transporturilor Dan Şova a scos la licitaţie 18 studii de fezabilitate, 15 dintre acestea au fost anulate tot în timpul guvernării Ponta.

De asemenea, el mai explică “paralizia” CNADNR în lansarea de noi proiecte şi prin faptul ca Master Planul General de Transport nu a fost încă adoptat formal.

Mai multe puteți citi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.