Ministerul Transporturilor saboteaza turismul din Apuseni. DN 74 si DN 75, au devenit impracticabile!!! Galerie foto.

 

Turismul, una dintre ultimele sanse de dezvoltare ale localitatilor din Muntii Apuseni este la ceas de grea cumpana din cauza starii extraordinar de degradate a celor doua drumuri nationale care le strabat, respectiv DN 74 si Dn 75.

Cele doua drumuri, pe langa faptul ca nu au beneficiat niciodata de reparatii capitale, se pare ca au iesit si din lista de prioritati a celor de la regionala de Drumuri Nationale, daca este sa ne luam dupa starea deporabila in care se afla. Daca pe Drumul National 74 care leaga Alba Iulia de Abrud si orasul Brad din judetul Huedoara, se mai poate circula, in schimba Drumul National 75, care face legatura intre Turda, Campeni, Arieseni iar apoi Nucet, in judetul Bihor, a ajuns intr-o stare demna de plans, mai ales dupa iarna aceasta. Mii de gropi asteapta rotile care se pot rupe in ele de 50 de ori intr-un kilometru, fara ca bietul sofer sa aiba alta vina in afara de aceea de a fi avut curajul sa se aventureze pe ruta amintita.

Faptul ca starea drumurilor are impact direct asupra turismului din Apuseni se poate deduce cu usurinta din declaratiile celor care au facut imprudenta de a considera ca infrastructursa rutiera din Romania este pe calea cce buna.

“Am venit pentru prima data aici, la Arieseni, este o zona minunata, dar din pacate, drumul este dezastru. Am venit de la Oradea prin Brad, am zis ca poate e mai bun drumul, dar ce sa va spun, este nenorocire. Am inteles ca si pe partea cealalta este la fel. O sa mai vin aici cand o sa fie drumurile bune, pana atunci insa, din pacate, nu o sa mai ric sa imi distrug masina pe gropile astea”, ne-a declarat Raul din Oradea.

Un alt turist, Albert, sas emigrat in Munchen, a vrut sa petreaca o vacanta de schi la Arieseni, dar dupa ce si-a rupt una dintre jantele de aliaj ale autoturismului sau a luat hotararea sa dea in judecata administratorul drumului.

“Am intrat cu viteza normala, aveam 70-80 la ora, pe drum destul de drept, dar am luat o groapa de mi-a stat inima in loc. Asa ceva nu am mai vazut de dinainte de revolutie, cand drumul dintre satul nostru si Sebes era la fel de distrus. Asa capcane asezate pe drum pentru turisti, sa le fie rusine domnilor care cred ca asa evoluaza o tara. Noi venim cu drag in fiecare an acasa, cand putem merge oriunde in Europa, dar mi se rupe sufletul cand vad drumurile astea”, a mai spus Albert din Munchen.

Cat despre proprietarii pensiunilor si motelurilor din zona, ei spun ca zilnic aud nemultumiri legate de starea drumului si promisuni ale turistilor ca nu vor mai vizita Apusenii pana cand drumurile nu vor fi puse la punct. Mai mult, ei se tem ca scaderea numarului de turisti le va pune in pericol insasi afacerile in care au investit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.