Bronz pentru Mihnea Costachi la CE de sah rapid si blitz de la Novi Sad

Intr-o perioada a anului in care majoritatea sportivilor se afla in pauza competitionala si se infrupta din specialitatile culinare traditionale, tanarul sahist albaiulian Mihnea Costachi a ales sa participe la ultima competitie sahista importanta a anului 2016, Campionatele Europene de sah rapid si blitz pentru juniori, care se desfasoara in perioada 27-30 ianuarie la Novi Sad (Serbia). Chiar daca perioda stabilita de Uniunea Eurpeana de Sah pentru organizarea acestui turneu nu este una tocmai potrivita, 296 de juniori din 20 de tari europene lupta pentru medaliile puse in joc la probele de sah rapid si blitz individual si sah rapid pe echipe.

Participand la categoria juniori sub 16 ani in proba de sah rapid, Mihnea Costachi a ratat startul remizand primele doua partide cu Vid Dobrovoljic (Slovenia) si Florian Mesaros (Austria). Dupa o victorie in runda a 3-a impotriva lui Danila Bilan (Rusia), a urmat un dus rece in runda a 4-a cand juniorul albaiulian a fost invins surprinzator de Michal Karpus (Polonia) si sansele la medalii pareau irosite, mai ales ca in runda urmatoare Mihnea a obtinut doar o remiza impotriva lui Oleg Bykov (Rusia).

Din fericire ultima parte a turneului a fost total diferita. In ultimele patru jocuri, Mihnea a obtinut trei victorii cu Filip Mihov (Macedonia), Deniz Ozen (Turcia) si Mihail Nikitenko (Belarus, favoritul nr.1 al turneului) si o remiza impotriva lui Leon Livaic (Croatia).

Cu 6 puncte acumulate din 9 posibile, Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 3, obtinand medalia de bronz, primele doua locuri fiind ocupate de Leon Livaic (Croatia) cu 8 puncte si Oleg Bykov (Rusia) cu 6,5 puncte. O performanta excelenta pentru Mihnea, care incheie anul 2016 in forta.

Elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” Alba Iulia va mai lupta pentru medalii joi in proba de sah rapid pe echipe sub 18 ani si vineri in proba de blitz, tot la categoria juniori sub 18 ani, la aceste probe neexistand categoria juniori sub 16 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.