„Mărțișor Călător – arte și meșteșuguri pentru toți”

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba au susținut, miercuri seara, primul eveniment cultural-artistic la început de primăvară. Denumit „Mărțișor Călător – arte și meșteșuguri pentru toți”, evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia și a fost dedicat Zilei Internaționale a Femeii, dar și Mărțișorului, simbolul primăverii.

Programul evenimentului a cuprins expoziții de icoane și obiecte tradiționale realizate de o parte dintre clasele externe ale Școlii de Arte și Meșteșuguri: Țesături tradiționale Biia (coordonator Elena Burja), Țesături tradiționale Gârda (coordonator Aurelia Matei), Pictură religioasă Vinerea (coordonator Daniela Turlea), Obiecte decorative Teleac (coordonator Olga Oloieru).

Seara a fost completată cu momente artistice susținute de cursanții claselor de: Dansuri populare și moderne (coordonator Octavia Oprea), Actorie (coordonator Maria Dodoc), Chitară (coordonator Silviu Oprișiu), Dans de societate (coordonator Sergiu Prodan), Canto Muzică Ușoară (coordonator Marinela Popa), Muzică vocală tradițională (coordonator Leontina Fărcaș), Dansuri populare (coordonator Oana Joldeș). Invitați speciali ai evenimentului au fost membrii Ansamblului Folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș coordonat de Liana Stoica.

Evenimentul „Mărțișor Călător – arte și meșteșuguri pentru toți” a fost organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în colaborare cu Primăria Orașului Ocna Mureș.

***

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” aniversează anul acesta 50 de ani de la înființare. Școala a fost înființată în 1969, iar din 2007 funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și se vrea a fi o pepinieră de specialiști pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul școlii amintim: Canto – muzică ușoară, Muzică vocală tradițională, Pictură, Grafică, Design ambiental, Design vestimentar, Interpretare la tulnic, Pictură tradițională de icoane ,,Școala de Laz”, Instrumente de suflet, Pian, Orgă, Acordeon, Chitară, Artă fotografică și video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Țesături tradiționale, Muzică religioasă și Pictură religioasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.