Marele Voievod de Alba Iulia intră în Pantheonul Istoriei. ”Via Regis”, destinul Maiestății Sale, Regele Mihai I al României

Întreaga țară își ia rămas bun astăzi de la cel ce a fost Maiestatea sa Regele Mihai I, Mare Voievod de Alba Iulia, ultima personalitate politică a celui de al doilea război mondial care a supraviețuit și în secolul XXI.

În ultimele zile s-au scris numeroase pagini elogioase despre cel care a fost ultimul monarh al Regatului României, iar sutele de ore de reportaje și interviuri despre și cu MS Regele Mihai, alte cuvinte ar fi de prisos.

Albaiulienii s-au putut întâlni cu Maiestățile Sale Regele Mihai și Regina Ana în vizitele pe care cei doi le-au făcut în Cetatea Marii Uniri, când au putut să vadă un conducător de o eleganță deosebită, cu un respect desăvârșit și o atitudine demnă de un rege.

Iubitor al credinței ortodoxe, Maiestatea Sa Regele Mihai, aflat în exil, a rămas fidel patriei în care s-a născut fizic și biserica în care s-a născut spiritual.

Într-unul dintre primele interviuri acordate de Maiestatea Sa după 1989, la resedinta de la Versoix, și care a făcut subiectul filmului Via Regis, realizat în 1994 de Radu Igazsag si Alexandru Solomon, Regele Mihai povestea cele mai importante momente ale vieții Sale.

Un film de excepție, în care putem regăsi personalitățile celor două Altețe, despre destinul celui care a fost Maiestatea Sa Regele Mihai I al României, Mare Voievod de Alba Iulia.

Emanuel Jilinschi

Foto. www.viziteazaalbaiulia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.