Clubului Lions Alba Iulia: Peste 1500 de copii au beneficiat de screening oftalmologic gratuit în acest an

Lions Club Alba Iulia a lansat la începutul acestui an o acțiune ce vizează combaterea problemelor oftalmologice la copiii cu vârste fragede. Dacă se depistează până la vârsta de 6 ani, majoritatea problemelor de vedere la copii pot fi tratate mai ușor. Cum nu toți părinții își permit o consultație la oftalmolog, o campanie gratuită de testare a vederii copiilor de grădiniţă din Alba Iulia era absolut necesară.

În decursul a cinci luni, membrii Lions Club Alba Iulia, în parteneriat cu Clinica Oftalmologică Opticline, au realizat un screening oftalmologic la grădiniţele din Alba Iulia și împrejurimi. În total au beneficiat de acest screening gratuit 1503 copii de la 20 grădiniţe, atât publice cât şi private.

Important e de menţionat că au fost semnalate posibile probleme în cazul a 628 de copii, recomandându-se pentru aceştia efectuarea unor investigaţii suplimentare de specialitate. În cazul copiilor care prezintă afecțiuni şi ai căror părinţi nu pot susţine financiar tratamentul recomandat de medicul oftalmolog, Lions Club Alba Iulia s-a angajat să suporte sumele necesare.

Lions Club Alba Iulia desfăşoară activităţi de voluntariat în domenii foarte variate cum ar fi sănătatea publică, sportul sau cultura. Clubul albaiulian este parte componentă a organizaţiei Lions International, cea mai mare organizaţie non guvernamentală din lume, ce numără în prezent peste 1,4 milioane de membri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *