Validați-vă cunoștințele de limbă franceză cu Institutul Francez

Institutul Francez Cluj-Napoca organizează în perioada 10-11 decembrie o nouă sesiune de examene DELF – DALF în 4 centre delocalizate: Cluj-Napoca, Alba Iulia, Oradea și Zalău. Înscrierile au loc până în data de 25 noiembrie 2016.

Ce sunt diplomele DELF – DALF ?

DELF şi DALF sunt diplome oficiale eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa şi recunoscute internaţional. Valabile pe viață, aceste diplome certifică nivelul de cunoaștere a limbii franceze. Ele se adresează elevilor din clasele V-XII, studenților, precum și adulților din orice domeniu profesional.

DELF (Diploma de Studii de Limba Franceză) şi DALF (Diploma Aprofundată de Limba Franceză) reprezintă 6 diplome, corespunzând celor 6 niveluri ale Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine (A1, A2, B1, B2, C1, C2). Cele 6 diplome care formează DELF şi DALF sunt complet autonome. Astfel, candidatul se poate înscrie direct la examenul corespunzător nivelului său de limbă.

Pentru fiecare nivel sunt evaluate următoarele 4 competenţe:

  • înţelegerea documentelor orale

  • exprimarea orală

  • înţelegerea documentelor scrise

  • exprimarea în scris

Principalele atuuri ale diplomelor DELF – DALF ?

  • sunt valabile pe viață și recunoscute internațional
  • sunt utile studenților care doresc să obțină burse de studiu în țări francofone
  • echivalează examenul de limbă franceză din cadrul bacalaureatului (nivel B1, respectiv nivel B2 pentru elevii din clasele bilingve)

  • facilitează mobilitatea pe piața muncii și constituie un avantaj în carieră

Institutul Francez Cluj-Napoca este singurul centru de examen din Transilvania abilitat să desfăşoare examenele DELFDALF. În plus, Institutul propune candidaților sesiuni de simulare și pregătire a examenelor pentru toate nivelurile, de la A1 la C2. Mai multe informații pe http://www.institutfrancais.ro/

Înscrieri: până în 25 noiembrie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.