„Licu, o poveste românească” ajunge în premieră la Alba Iulia

Sfârșitul verii aduce la Aba Iulia unul dintre cele mai așteptate filme românești. „Licu, o poveste românească” va rula în premieră la Casa Forum (strada Regina Maria, nr. 18) din Alba Iulia, vineri, 24 august 2018, de la ora 21:00. Evenimentul este susținut de către Asociația „Forum Apulum”.

Biletele, în valoare de 10 lei (5 lei pentru elevi/studenți), pot fi achiziționate de la Casa Forum.

Documentarul, scris și regizat de Ana Dumitrescu și produs de compania Jules et Films, vorbește despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supraviețuit unor evenimente istorice majore.

Licu, o poveste românească” vorbește despre trecerea timpului și despre bătrânețe, o meditație despre propria condiție și efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie și momentele importante ale vieții lui. Fiecare secvență de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Filmul a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017.

Pelicula este distribuită în România de ROLLERCOASTER PR. Trailerul filmului poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=UtmE7p_nwL8

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/UtmE7p_nwL8″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

Mai multe detalii despre acest film puteți găsi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/licufilm/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.