La Aiud se înființează o clasă de învățământ dual

Din acest an, un număr de 28 de elevi din municipiul Aiud vor fi școlarizați, timp de 3 ani, pentru meseriile de sudor și operator la mașini cu comandă numerică, respectiv câte 14 elevi pentru fiecare meserie.

În baza unui contract privind învățământul profesional dual, pe perioada școlarității, elevii vor fi instruiți teoretic în cadrul Colegiului Tehnic Aiud, iar practica se va desfășura la societatea Siltech din Aiud, parte a grupului Emsil Group. Elevii vor beneficia de o bursă în cuantum de 400 de lei/lună, fiecare parte suportând jumătate din această sumă. După absolvire, toți absolvenții se vor putea angaja în cadrul firmei Siltech.

Învăţământul de tip dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional, organizat la inițiativa operatorilor economici, interesați în calitate de potențiali angajatori, această formă de învățământ asigurând oportunități sporite de educație și formare profesională de calitate.

De precizat este faptul că această formă de școlarizare a fost aprobată ca urmare a acreditării Colegiului Tehnic Aiud de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

 Birou Comunicare şi Relaţii Publice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.