Hoți minori, dar profesioniști, reținuți de polițiști

Poliţiştii din Alba Iulia au identificat doi tineri din municipiu, ca persoane bănuite de comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale, chioşcuri şi din autoturisme. Din cercetări a rezultat că la unui dintre furturi, cei doi tineri au fost sprijiniţi de alţi doi minori.

La data de 10.05.2016, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Criminalistic al IPJ Alba l-au identificat pe C.T.H., de 17 ani, din Alba Iulia ca persoană bănuită de comiterea, în noaptea de 06/07.05.2016, a unui furt dintr-un chioşc de difuzare a presei din municipiul Alba Iulia, faptă prin care a fost cauzat un prejudiciu în valoare de 665 lei.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au stabilit că la comiterea furtului a participat şi un minor de 14 ani, din Alba Iulia.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în perioada 14.04 – 07.05.2016, C.T.H., fie singur, fi împreună cu minorul de 14 ani, ar fi comis alte 4 furturi din auto şi societăţi comerciale precum şi dintr-un stand de închiriere a bicicletelor situat pe strada Mihai Viteazul, faptă reclamată poliţiei în dimineaţa zilei de 7 mai a.c.

În noaptea de 06/07 mai a.c., minorii, împreună cu alţi doi minori de 13 şi 14 ani, din Alba Iulia, au pătruns, prin efracţie, într-o societate comercială de pe strada Arnsberg, de unde au sustras suma de 250 lei.

Prejudiciul total cauzat prin faptele acestor tineri a fost evaluat la peste 7.600 de lei.

Faţă de C.H.T., a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 11.05.2016, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.