Holzindustrie anunta toleranta zero pentru transporturile ce ridică suspiciuni

Holzindustrie Schweighofer e dedicată asigurării unui lanț de aprovizionare sustenabil în România – toleranță zero pentru transporturile ce ridică suspiciuni

·Compania este activ implicată în lupta împotriva lemnului recoltat ilegal

·Transportul indicat a fost depozitat separat și în acest moment este supus verificărilor împreună cu autoritățile

·Presa și publicul larg sunt invitați să verifice transporturile de buștean pe www.timflow.com

 București, 10 mai 2017 – cu privire la articolul „Camion cu arbori nemarcaţi destinaţi Holzindustrie Schweighofer, depistat de jandarmii prahoveni”, publicat astăzi de Prahova Online, Holzindustrie Schweighofer face următoarele precizări.

Pentru a asigura o industrie sustenabilă a lemnului în România, Holzindustrie Schweighofer și-a dezvoltat structura de securitate și control, cooperează strâns cu autoritățile statului și este activ angajată într-un dialog transparent cu organizațiile de mediu și ceilalți factori interesați. Orice posibile nereguli în legătură cu transporturile de lemn sunt comunicate imediat autorităților competente.

În cazul de față, în privința transportului B 116 TMD, în timpul verificărilor efectuate la poarta fabricii de cherestea de la Reci s-a constatat că pe unii dintre bușteni nu era vizibil marcajul cu ciocanul dreptunghiular. Buștenii au fost descărcați, transportul a fost depozitat separat și pus sub analize. Această încărcătură nu va fi procesată până ce situația nu este clarificată, iar dacă se constată nereguli, nu va fi procesat defel.

Această decizie este dictată de politica de toleranță zero a companiei față de transporturile care ridică suspiciuni. În toate aceste cazuri, Holzindustrie Schweighofer cooperează îndeaproape cu autoritățile.

Subliniem că buștenii au proveniență legală, dovedită cu documentele cerute de legislație. Transportatorul a fost amendat doar pentru că marcajele nu erau vizibile corespunzător. De aceea încărcătura nu a fost confiscată și nu s-au luat alte măsuri. Șoferul camionului a declarat că nu a semnat procesul verbal și va ataca amenda în instanță.

Toate detaliile transportului sunt disponibile public datorită sistemului de monitorizare prin GPS, Timflow, dezvoltat de Holzindustrie Schweighofer pentru a supraveghea rutele transporturilor de buștean, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Compania încurajează presa și publicul să verifice transporturile despre care cred că fac livrări către fabricile Holzindustrie Schweighofer pe site-ul www.timflow.com . Acolo se pot solicita documente suplimentare. Pentru conveniență, anexăm capturi de ecran cu informația disponibilă cu privire la transportul B 116 TMD din data de 8 mai 2017.

Și cu această ocazie, compania dorește să reafirme angajamentul deplin în lupta împotriva tăierilor ilegale și cooperarea strânsă cu autoritățile statului. Din luna ianuarie, Holzindustrie Schweighofer a implementat un plan solid de acțiune care include o dezvoltare amplă a arhitecturii de securitate și control, sistemul de monitorizare prin GPS, dialogul deschis și susținut cu toți cei interesați de protejarea pădurilor României.

Detalii despre transportul B 116 TMD

Nr. de înmatriculare B 116 TMD, punct de încărcare: Valea Limbășelului (județul Prahova), punct de descărcare: Comuna Reci (județul Covasna), AVIZ nr AP4418176, SUMAL cod 11469346Y53CD, transport 21,77 mc molid, cu remorca nr de înregistrare B 118 TMD, AVIZ nr AP4418175, SUMAL cod 1146930AYA0DD, transport 21,03 mc molid, a sosit la fabrica HS din Reci la ora 15:56:11 și a fost supus tuturor verificărilor cerute de legislația românească, EUTR și sistemul Due Diligence al companiei. Situația în prezent: supus verificărilor.

Toate informațiile sunt disponibile pe www.timflow.com .

###

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.