Holzindustrie Schweighofer se implică în acțiuni de plantare. Comunicat

Aproximativ 14.000 de puieți au fost plantați de companie pentru a semnala angajamentul de sustenabilitate al Holzindustrie Schweighofer

Ca semn al angajamentului pentru o industrie sustenabilă a lemnului în România, Holzindustrie Schweighofer continuă să își asume responsabilități dincolo de sfera sa de activitate, precum arhitectura de securitate îmbunătățită și sistemul de monitorizare prin GPS a transporturilor de buștean, Timflow, sau implicarea în acțiuni de plantare. Pentru a marca Luna Plantării Arborilor, compania a plantat aproximativ 14.000 de puieți în zonele în care operează fabricile sale.

În orașul Slănic Moldova (jud. Bacău), Holzindustrie Schweighofer a donat puieții și suportă cheltuielile necesare pentru împădurirea malurilor unui torent local, predispus la inundații. Aproximativ 1,5 hectare de teren stâncos, din ce în ce mai instabil cu fiecare an, care nu au fost niciodată acoperite de arbori, vor fi plantate cu 7.000 de molizi și cireși sălbatici. „Pârâul Bejan a făcut mereu necazuri, dar în ultimii ani a ajuns să amenințe gospodăriile din vale. S-a revărsat la ploile din 2004, 2010 și 2014, dealul începe să alunece, oamenii sunt îngrijorați. Dar proprietarii din obște nu au suficiente resurse și nu au reușit să se ocupe. Este grozav că Holzindustrie Schweighofer s-a oferit să ne ajute. Arborii noi vor preveni alunecările de teren”, a declarat Irinel Antohi, coordonator SVSU Slănic Moldova.

Pe 8 aprilie, o echipă de voluntari din fabrica operată de companie în Comănești, Holzindustrie Schweighofer Baco, a ajutat la plantarea primului lot de aproximativ 1000 de puieți de molid. În ciuda vremii capricioase și a pantei dificile, entuziasmul a fost contagios iar voluntarii și prietenii lor s-au bucurat să petreacă ziua în aer liber. „Nu este prima dată când participăm la o acțiune de plantare, o facem de câțiva ani buni. Noi trăim de pe urma lemnului și știm că trebuie să ne facem partea noastră, atât individual cât și împreună. E un sentiment extraordinar și sunt mândru că fac parte din echipă”, a declarat Viorel Tamba, voluntar Holzindustrie Schweighofer.

Acțiuni similare au avut loc și în celelalte zone ale țării unde compania deține fabrici de prelucrare a lemnului. La sfârșitul lui martie și începutul lui aprilie, echipe de la fabricile din Reci, Rădăuți și Sebeș au contribuit la plantarea a 7.000 de puieți pe teren degradat în zona Râpa Roșie (Sebeș), pe versanți abrupți și expuși elementelor (în Masivul Ciucaș și în Piatra Craiului) și pe raza O.S. Stulpicani (jud. Suceava).

Dan Bănacu, director general, Holzindustrie Schweighofer: „Deși noi nu recoltăm lemn, ne-am asumat nu doar să ajutăm pe cât posibil în lupta împotriva tăierilor ilegale, dar și să extindem și să îmbunătățim planul de acțiuni pentru o silvicultură și o industrie a lemnului mai sustenabile, plan de acțiuni pe care deja îl punem în aplicare.”

 Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producție a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.