Garda Unirii caută voluntari!!!

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia îi anunță pe cei interesați că se pot înscrie până la data de 22 iulie 2016 la voluntariatul organizat pentru crearea unei Gărzi Naționale Românești.

Este vorba despre proiectului Ținutele Istoriei V. Garda Națională de la Alba Iulia în cadrul căruia se dorește realizarea unei Gărzi Naționale Românești, alcătuită din 10 soldați. Înscrierea se adresează bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Cei care doresc să facă parte din acest proiect trebuie să-și dea datele de contact (nume, prenume, nr. tel, adresă email) la următoarea adresa de email:muzeulalba_relatiipublice@yahoo.com sau https://www.facebook.com/muzeulnationalaluniriialbaiulia.

Dintre cei înscriși, vor deveni soldați doar după o selecție riguroasă axată pe criterii fizice și culturale.

De precizat că Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a obținut o finanțare de 54.000 de lei în urma concursului de proiecte lansat de A.F.C.N, sesiunea de finanţare II / 2016, destinat susţinerii de proiecte culturale. Proiectul depus de Muzeu se numește „Ținutele Istoriei V. Garda Națională de la Alba Iulia”.

Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.), instituție publică subordonată Ministerului Culturii, oferă în fiecare an finanțări nerambursabile instituțiilor publice, organizațiilor neguvernamentale și persoanelor juridice de drept privat care desfășoară activități culturale. Sunt sprijinite proiecte provenite din arii tematice precum activități muzeale, teatru, dans, muzică, patrimoniu cultural național, patrimoniu imaterial, formare profesională în domeniul culturii – inclusiv management cultural și educație culturală.

Administraţia Fondului Cultural Naţional a lansat în 02 martie 2016, sesiunea de finanţare II / 2016, destinată susţinerii de proiecte culturale. Cu aceasta ocazie sunt acordate finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale ce se vor derula în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare (după 16.05) şi 15.11.2016.

Peste 60 de instituții și ONG-rui și-au depus proiectele în concurs, iar Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia a reușit să se claseze pe locul 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.